Liveaboards in Solomoneilanden

Liveaboards bieden duikers de beste mogelijkheden om de verder gelegen duikstekken en onaangetaste riffen te ontdekken. Zeker voor avontuurlijke duikers is een liveaboard cruise een echte aanrader! Natuurlijk kunnen de bekende duikstekken, in de nabije omgeving van de kust, ook in alle rust bezocht worden. Hoe verder je vaart, des te groter de kans om grotere vissen, haaien, schildpadden of zelfs manta’s te spotten. Daarnaast is de kans dat je met meerdere liveaboards tegelijk op één duikstek aanlegt, vele malen kleiner dan bij kant- en zodiak duiken vanaf het vaste land.

 

De Solomoneilanden bieden een deel van ’s werelds puurste onderwatertaferelen. Deze zijn ongerept en onbekend voor velen. Maar weinig duikers hebben de flora en fauna met eigen ogen gezien. Grotten, spelonken, riffen en ‘oneindige’ dieptes, maar ook zacht koraal en macroleven, de diversiteit rond de eilanden is groots.


Ontmoetingen met pygmee zeepaardjes en spookfluitvissen komen hier regelmatig voor. Manderijnvissen, alen, enorme getalen rifvissen en diepgewortelde muren waar je vele pelagische vissoorten tegen het lijf kunt zwemmen. Rond de Solomonseilanden vind je het allemaal! Tussen de eilanden Tulagi (beter bekend als Florida Islands) en Guadalcanal ligt Iron Bottom Sound. Hier bevinden zich meer dan 200 scheeps- en 690 vliegtuig wrak(stuk)ken afkomstig uit de tweede wereldoorlog. Het is een indrukwekkend schouwspel dat je niet mag missen tijdens een duikvakantie naar de Solomonseilanden.
 

Lees meer
0 van 0 getoond

Hoogtepunten

Perfect voor een liveaboard duikvakantie! Ongerepte riffen met rijk onderwaterleven Onovertroffen diversiteit Geschikt voor wrakduiken Veel grote pelagische vissen!
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen