Santorini

Duiken op Santorini is zeker uniek! De krater waarin gedoken wordt zorgt voor originele en unieke geologische formaties. Hierdoor bestaat de onderwaterwereld rond Santorini uit grotten, gleuven en steile wanden. Deze landschappen zorgen dan ook voor een grote diversiteit van zeeleven. Het duiken in de krater alleen al is een ervaring op zich! Ook rondom het eiland kan gedoken worden. Zo duik je in de Egeïsche Zee in glashelder water! Natuurlijk zijn hier de vulkaanformaties ook goed te zien onderwater, maar je laat je nog meer verrassen door de dolfijnen en schildpadden die rond het eiland zwemmen. Daarnaast wordt er ook vaak ander onderwaterleven gespot. Zo zie je al gauw kreeften, kleurrijke sponzen, barracuda’s en verschillende prachtig gekleurde vissoorten.

 

Algemene informatie

Het pittoreske Griekse eiland Santorini ligt in de zuidelijke Egeïsche Zee. Al jaren is het eiland een trekpleister voor toeristen door de romantische sfeer die op het eiland heerst. Toch is het de architectuur op het eiland die de aandacht trekt. De witgekalkte dorpen met helderblauwe kerkkoepels zijn meteen te herkennen. De gezellige dorpjes op het eiland bestaan uit kleine kronkelende straatjes, talrijke kapellen, knusse tavernes, originele cafés en bars. Vanuit de twee belangrijkste steden Oia en Fira zien je prachtige zonsondergangen!

 

Doordat het eiland zo geliefd is onder toeristen, leven de meeste inwoners ook van het toerisme. Je vindt dan ook vele hotels, duikcentra en watersportcentra. De prachtige stranden bieden een bijzondere ervaring. Dat komt doordat Red Beach ook echt rood is en White Beach ook echt wit. Hoe lager je komt tot de vlakke kust, kom je ook geregeld zwarte zandstranden tegen. Daarnaast is de wijnbouw natuurlijk een belangrijke inkomstenpost. De bijzonder vruchtbare grond van het eiland resulteert in hoge kwaliteit van de witte wijn!
 

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: Santorini

Prijs
Prijs Vertrekdatum Sterren A/Z alfabetisch
Accommodatie
Kalimera Hotel
Griekenland, Santorini
  • Ideale bestemming voor duikers en natuurliefhebbers!
  • Prachtig uitzicht over de zee en het eiland 
  • Tradionele Cycladic gebouwd 
  • Duiken met Aegean Divers 
  • Verschillende duikstekken!


Met een duikvakantie bij Kalimera Hotel, geniet je van adembenemende uitzichten en een gemoedelijke sfeer!
30 jun. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
602,59
bekijk
Accommodatie
Santorini's Balcony Hotel
Griekenland, Santorini
  • Ruime en moderne appartementen
  • Geniet van de prachtige omgeving!
  • Duiken bij de beroemde kliffen
Op de rand van een klif bij Imerovigli geniet je bij Santorini's Balcony Hotel van onvergetelijke uitzichten over de zee, krater en eilanden!
14 okt. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
1.880,61
bekijk
2 van 2 getoond

Hoogtepunten

Duikvakantie dicht bij huis Perfecte combinatie van boven & onderwater! Duik rond grotten, spleten en inhammen! Indrukwekkend onderwaterlandschap Maak duiken in een krater!
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen