Madeira

Het beschermde onderwaterpark Garajau staat bekend als het beste duikgebied in de Atlantische Oceaan. Door de unieke duikcondities en de buitengewone helderheid van het water mag een duik hier niet ontbreken. Je ontmoet hier bijna gegarandeerd reuze zeebaarzen, makrelen en barracuda’s. Doordat het water rondom Madeira vrij snel diep wordt, kun je er geweldig goed grote vissen spotten. Denk hierbij aan roggen, manta’s, dolfijnen en zelfs walvissen! De watertemperatuur ligt het hele jaar ergens tussen de 18 °C en 24 °C. Houd je van ruige natuur, veel afwisseling in landschappen, heerlijk eten én groot zeeleven? Madeira is de perfecte bestemming. En dat op slechts vier uur vliegen!

 

Algemene informatie

Middenin de Atlantische Oceaan, ongeveer 1000 kilometer ten zuidwesten van Portugal, ligt het eiland Madeira. Samen met het kleinere eiland Porto Santo en de onbewoonde Ilhas Salvagens en Desertas, maakt het deel uit van de Madeira archipel. Een groot deel van de eilanden is beschermd gebied en benoemd tot UNESCO werelderfgoed. De diversiteit op dit kleine stukje land is verbazingwekkend. De grote verschillen in het landschap tussen het noorden en zuiden maken het mogelijk om je iedere dag in een compleet andere omgeving te begeven. Door de vulkanische oorsprong en het subtropische klimaat heeft Madeira veel hoge bergen, een grillige kustlijn en veel groen. Maar hét hoogtepunt zijn de vele exotische bloemen die op het eiland groeien. Madeira wordt dan ook niet voor niets “Bloemeneiland” genoemd.

Lees meer
Canico Met unieke duikcondities, veel makrelen, zeebaarzen en barracuda's en buitengewoon helder water, genieten duikers vanuit de hele wereld deze prachtige duikstek!
Machico Met een populair zee reservaat voor de deur is Machico de perfecte uitvalsbasis voor duikers. In dit reservaat vindt je oa. grote scholen vis, stingrays’s maar ook koralen en een wrak!
Offerte Aanvragen