Rode Zee

Als je aan de Rode Zee denkt, denk je aan prachtig helderblauw en warm water, gekleurde koralen, talloze soorten vissen, wrakken, schildpadden, mantaroggen, dolfijnen en Egypte!  Duiken in Egypte is alles waar je op hoopt als je denkt aan de onderwaterwereld. Kalm blauw helder water, kleurrijke vissen en koralen, zonnestralen die door het wateroppervlak de rug van een schildpad ophelderen.

 

Egypte zit vol met cultuur en historie en is naast de perfecte duikvakantie ook erg mooi op het land. Geniet van de rust in El Gouna, bewonder de luxe hotels en geniet van de gastvrijheid in Hurghada, fotografeer het mooiste macroleven in Dahab en bezoek het natuurpark Ras Mohammed National Park nabij Sharm-el-Sheikh of het fantastische Elphinstone rif vanaf Marsa Alam. Houdt het avontuurlijk en budgetvriendelijk en verblijf in een eco-diving village & tentenkamp, of kies voor een grootschalig all-inclusive hotel, of een kleinschalig lokaal hotel in de Sinai. De hele Rode Zee wordt omringd door historische plekken waar excursies en rondreizen naartoe gaan. Ook een allesomvattende liveaboard reis is een van de opties. In Egypte vermaakt elke duiker zich met keuze uit kantduiken, huisrifduiken en bootduiken.


Naast Egypte heb je ook het mooie moderne Jordanië. Duiken maak je hier vanaf de enige havenstad Aqaba. Omdat Aqaba nog niet overspoeld wordt door toeristen is het onderwaterleven met zijn onaangetaste koralen een waar paradijs voor duikers. Je komt hier helemaal tot rust op het land en in het water.


Om op de meest spectaculaire plekken in de Rode Zee te komen, is een duikcruise het antwoord. Vertrek bijvoorbeeld vanuit Saoedi-Arabië en duik op plekken waar nog maar weinig duikers geweest zijn. Steile wanden, bultkoppapegaaivissen, tijgerhaaien, hamerhaaien en doejongs zijn een paar van de wonderen die je tijdens de liveaboard reis kan tegenkomen.

 

Is de Rode Zee voor jou geen match? Kijk dan bij de Caräibische Zee, de Indische Oceaan of de Stille Oceaan!

Lees meer
Djibouti Djibouti staat bij veel vakantiegangers misschien nog niet bekend als dé ideale vakantiebestemming, maar het wordt wel steeds vaker bezocht door fanatieke duikers. En dat is zeker niet zonder reden!
Egypte Denk je aan duiken, dan denk je aan Egypte! Helder water, warme temperaturen en een schitterend onderwaterleven. De kalme Rode Zee is de perfecte locatie voor een op en top duikvakantie!
Jordanië Ongerepte duikstekken langs de kust van het gezellige Aqaba, schitterende bezienswaardigheden en luieren op de mooiste stranden maken een vakantie in Jordanië er een om nooit te vergeten.
ANVR & SGRz lid Klantbeoordeling 5,4/6 Beste prijs garantie Grootste aanbod 24/7 bereikbaar
  • ANVR & SGRz lid
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • Beste prijs garantie
  • Grootste aanbod
  • 24/7 bereikbaar
Saoedi-Arabië Ongerepte duikstekken en bijzonder pure riffen van de Rode Zee ontdek je vanuit Saudi Arabië!
testimonial_avatar testimonial_avatar testimonial_avatar testimonial_avatar testimonial_avatar
690
5.4
Diving World Nederland is dé allround duikvakantiespecialist van de lage landen

Marktleider

Grootste aanbod

Beste prijs garantie

Zeker op reis

24/7 bereikbaar

  • Marktleider

  • Grootste aanbod

  • Beste prijs garantie

  • Zeker op reis

  • 24/7 bereikbaar

Over diving world
Offerte Aanvragen