Belize

Onder water is veel te ontdekken, zoals het een na grootste barrièrerif ter wereld, dat zich uitstrekt langs de kust en de vele koraaleilandjes. Hier kun je fantastisch duiken en snorkelen. Het rif ligt nog geen kilometer ten oosten van het grootste eiland van Belize, Ambergris Caye. Het stadje San Pedro op Ambergris Caye wordt dan ook wel dé duik- en watersporthoofdstad van Midden-Amerika genoemd. De meest populaire duikspot van Belize is de Great Blue Hole. Middenin het Lighthouse Reef vind je het wereldberoemde natuurmonument met een diameter van 300 meter en diepte van zo’n 130 meter. Onder water zie je stalactieten, maar ook haaien. Sla na de Great Blue Hole zeker de rest van het Lighthouse Reef niet over, want dit gezonde rif is schitterend. Ook de Turneffe eilanden, Shark Alley, Hol Chan Marine Reserve en Mexico Rocks zijn meer dan de moeite waard!

 

Algemene informatie

Belize is een Centraal-Amerikaans land dat aan de oostkant grenst aan de Caraïbische Zee. Door het tropische klimaat is het hier het hele jaar door heerlijk warm. De temperatuur komt zelden onder de 24 °C uit. Het zeewater wordt zelfs niet koeler dan 25 °C. Een prima temperatuur voor enkele mooie duiken onder water! Heerlijke stranden, indrukwekkende Maya-ruïnes, spectaculaire watervallen en een diverse onderwaterwereld. Belize biedt de perfecte combinatie tussen een ontspannen vakantie en schitterende bezienswaardigheden. Doordat het land voor een groot deel uit beschermd natuurgebied bestaat, leeft er veel verschillende flora en fauna. Van exotische planten en honderden vogelsoorten, tot apen, krokodillen, zeekoeien en duizenden kleurrijke vissen. Voor een leuke dagbesteding bezoek je Maya-tempels, tokkel je door het oerwoud of zeil je tussen de koraaleilanden.

Lees meer
Ambergris Caye Een authentiek sfeer, het grootste koraalrif van Noord- en Zuid-Amerika én vele kloven, tunnels, grotten en koraaltuinen op een steenworpafstand is Ambergris Caye een waar paradijs voor duikers.
Liveaboards in Belize Ontdek de Blue Hole en het op één na grootste Barrier Reef ter wereld, tijdens jouw liveaboard cruise in Belize!
Liveaboard Routes in Belize Welbekend om de Blue Hole en het tweede grootste Barrier Reef in de wereld, is Belize dé liveaboard bestemming die van alle markten thuis is!
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Offerte Aanvragen