Costa Rica

Costa Rica heeft prachtig duikwater met uitbundig onderwaterleven. De meest spectaculaire duikspots vind je in de Stille Oceaan. De rijkdom aan plankton biedt enorm veel voedsel voor vissen, maar zorgt er daarnaast ook voor dat het zicht niet altijd optimaal is. De duikstekken bij Costa Rica variëren van koraalriffen en koraaltuinen tot rotsen. Tijdens een duik rond Costa Rica is het onverwachte heel gewoon. Bij goed zicht spot je ontzettend veel vissen. Rond de eilanden bij de kust kun je getuige zijn van zwemmende scholen van 400 tot 500 hamerhaaien, roggen, dolfijnen en walvissen! Ook witpuntrifhaaien en manta’s worden vaak gezien.

 

In principe is duiken in Costa Rica het hele jaar door mogelijk. De walvishaaien zijn er het gehele jaar, maar je moet wel een beetje geluk hebben om ze te spotten. Voor manta’s kun je het beste een duik maken tussen december en mei. Van december tot eind februari zijn de bultrugwalvissen te zien. Om de mooiste duikstekken te bezoeken is een liveaboard naar Caño Island, Cocos Island of de Bat Islands de beste optie. Voor een explosie van onderwaterleven vaar je mee naar het afgelegen Cocos Island. Het tropische eilandreservaat wordt omringd door diep water met contrastromingen. Die voedselrijke stromingen trekken massa’s pelagische actie naar Cocos, waaronder grote populaties hamerhaaien, roggen, dolfijnen en andere grote zeedieren. Cocos Island behoort tot de top 10 van beste duikbestemmingen ter wereld en is een must voor echte duikliefhebbers!

 

Algemene informatie

Costa Rica is een land in Centraal-Amerika en grenst zowel aan de Caraïbische Zee als aan de Stille Oceaan. Costa Rica betekend ‘rijke kust’ en niets is minder waar. De natuur in het land is prachtig en enorm divers. In het binnenland vind je tropische regenwouden, savannes, prairies, moerassen, bergen, vulkanen en prachtige stranden en riffen. Ongeveer 27% van Costa Rica is beschermd natuurgebied en je vindt er veel nationale parken.

Lees meer
Duikresorts in Costa Rica Naast de schitterende onderwaterwereld mag je in Costa Rica ook de natuur boven water niet vergeten. Ontdek indrukwekkende vulkanen, wandel door nevelwouden en luier op het strand.
Liveaboards in Costa Rica Trotseer de Stille Oceaan en vaar langs de mooiste eilanden van Costa Rica. Door middel van een liveaboard duikvakantie mis je niets en bezoek je alle hoogtepunten van de wonderlijke Rijke Kust.
Liveaboard Routes in Costa Rica Tussen de Caribische Zee en de Stille Oceaan in bevindt zich een paradijs op aarde. Duiken tussen de dolfijnen, karetschildpadden, adelaarsroggen en witpuntrifhaaien vanaf een groot jachtschip varend over de wonderlijke oceaan. Welkom op Costa Rica!
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Offerte Aanvragen