Honduras

Het kleine eiland Utila is omgeven door uitgestrekte koraalriffen met een overvloed aan zeeleven, wat het populair maakt onder duikers. Hét hoogtepunt onder water is het een na grootste barrièrerif ter wereld, het Midden-Amerikaanse rif. Rondom Utila liggen meer dan 60 duikstekken, waaronder kleurrijke riffen met veel vissen, wrakken bedekt met prachtig koraal en diepe drop-offs met klein zeeleven. Afgelegen diepzeeheuvels vormen bloeiende steden onder water. Tijdens de walvismigratie spot je zelfs walvissen! Ook rond het grotere eiland Roatán zijn meer dan genoeg duikspots te vinden. De duikplekken bieden ondiepe terrassen, diepe kloven en mooie wrakken. Gekleurde rif vissen, zoals papegaaivissen, maanvissen en doktersvissen, maar ook grote zwarte tandbaarzen zijn hier niet te missen. Houd je ogen ook goed open voor rustende verpleegsterhaaien rond het rif en voorbij zwemmende adelaarsroggen!

 

Algemene informatie

Honduras is een land in Midden-Amerika dat in het noorden en noordoosten grenst aan de Caraïbische Zee. De mooiste duiken maak je rond de eilanden Utila en Roatán, de Caraïbische zeebergen Cayos Cochinos en Hawksbill Bank. De gemiddelde watertemperatuur van 27 °C en het heldere water met zicht tussen de 15 en 30 meter, maken de duikomstandigheden zeer aangenaam. Het kleine Utila ligt ongeveer 30 kilometer ten noorden van Honduras en is van oudsher een echt visserseiland. Tegenwoordig vinden steeds meer toeristen hun weg naar hiernaartoe. Net als naar Roatán. Op de resorts en in de gezellige dorpjes, zoals West End op Roatán voel je de echte Caraïbische sfeer. Luier op de heerlijke zandstranden, wandel door het binnenland of eet verse vis in een van de restaurantjes.

Lees meer
Roatan Op Roatán loop je met je blote voeten over het warme zandstrand en maak je een duik naar het één na grootste barrièrerif ter wereld! Voor mooie wandelingen trek je het bergachtige binnenland in.
Liveaboards in Honduras De ongerepte duikstekken rondom het Caribische eiland Utila ontdekken? Per liveaboard duik je op de mooiste riffen van Roatán!
Liveaboard Routes in Honduras Duik op de steile wanden en fantastische drop offs tijdens jouw liveaboard vakantie naar Honduras! De ongerepte riffen rondom Utila zullen je verbazen!
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Offerte Aanvragen