Kaaimaneilanden

Het water rond de Kaaimaneilanden is zo helder dat je vaak wel meer dan 30 meter zicht hebt. Onder water vind je tientallen kilometers koraalrif, dat je op sommige plekken al zwemmend vanaf de kust kunt bereiken. In totaal zijn er meer dan 250 duikstekken beschikbaar rond de Kaaimaneilanden. Steile wanden, sponzen, koraal, rifvissen en vele wrakken verschuilen zich onder het wateroppervlak. De kans op ontmoetingen met schildpadden en grote alen is vrij groot. Met een beetje geluk spot je zelfs manta’s! Een van de meest populaire stekken voor duikers én snorkelaars is Stingray City. De overblijfselen die lokale vissers hier overboord gooien trekt enorm veel pijlstaartroggen aan die tegenwoordig al helemaal aan mensen gewend zijn. De pijlstaartroggen spot je dan ook tijdens bijna iedere duik, net als schildpadden, adelaarsroggen, barracuda’s, murenen en tropische vissen.

 

Algemene informatie

Hoewel de Kaaimaneilanden een Brits overzees gebied is, voelen ze op en top Caribisch. Leg je handdoekje op een van de mooiste bountystranden ter wereld of verken de heldere onderwaterwereld. Verder zijn de Kaaimaneilanden vooral bekend als belastingparadijs. De Kaaimaneilanden zijn drie eilandjes ten zuiden van Cuba, waarvan Grand Cayman de grootste is. De meeste toeristen die de eilanden bezoeken verblijven op een cruiseschip en spenderen maar een of enkele dagen op de Kaaimaneilanden. Meestal worden dan de populaire bezienswaardigheden aangedaan, zoals Seven Mile Beach en hoofdstad George Town. Voor natuur boven water moet je iets meer moeite doen, maar kokospalmen, orchideeën en leguanen zijn overal te vinden. Ook zijn de Kaaimaneilanden een prachtige bestemming vogelspotters.

 

Breng ook een bezoek aan buurland Jamaica, de Dominikaanse Republiek of de Turks- en Caicos eilanden!

Lees meer
Duikresorts op de Kaaimaneilanden koraal en ontmoet schildpadden, alen en misschien zelfs manta's!
Liveaboards in de Kaaimaneilanden Met minstens 30 meter zicht, een uitzonderlijk mooie onderwaterwereld en een overvloed aan vis, zal zelfs de meest kieskeurige duiker verbazen!
Liveaboard Routes in de Kaaimaneilanden Een liveaboard brengt je naar alle 3 de Kaaiman Eilanden, waar fascinerende wrakken, indrukwekkende wanden en een overvloed aan onderwaterleven je tegemoet zal komen!
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Offerte Aanvragen