Djibouti

Djibouti staat bij veel vakantiegangers misschien nog niet bekend als dé ideale vakantiebestemming, maar het wordt wel steeds vaker bezocht door fanatieke duikers. En dat is zeker niet zonder reden! 

 

Djibouti is één van de warmste landen van de wereld. Waar de flora en fauna door het klimaat wellicht op het land nog wat te wensen overlaat, leeft het onderwater daarentegen juist volop. In de periode tussen september en januari is de kans op ontmoetingen met migrerende walvishaaien, dolfijnen, manta roggen, en verschillende soorten haaien als; verpleegsterhaaien, tijgerhaaien en hamerhaaien, aanzienlijk groot. Dit is dan ook het aanbevolen moment om in Djibouti te gaan duiken. 

 

Eén van de indrukwekkendste duikgebieden van Djiboutiis; de Seven Brothers-eilanden, oftewel de Sawabi-eilanden. De sensationele vulkanische landschappen sieren hier het uitzicht bovenwater terwijl je kan genieten van prachtige zachte koralen, schildpadden of wrakken als La Dame Blanche onderwater. Meer mooie duiken maak je op Ghoubbet al Kharab. Dit is een Djiboutiaanse baai in het midden van de Golf van Tadjourah. Hoge bergen en diepe wateren maken deze duikplek tot iets om niet snel te vergeten. 

 

Algemene Informatie

De republiek Djibouti werd in 1977 onafhankelijk van Frankrijk en is gelegen in de Hoorn van Afrika: het punt waar de Rode Zee en de Indische Oceaan samenkomt. Deze samenkomst van wateren zorgt voor een ruime verscheidenheid aan maritiem leven. Djibouti bestaat voor een groot deel uit woestijn, gecentreerd rond de Golf van Tadjourah. In de gelijknamige hoofdstad Djibouti, vind je meerdere stranden, markten en de haven. Deze haven ligt aan de Golf van Aden in de buurt van enkele van ’s werelds drukste scheepvaartroutes en treedt op als tank- en overslagcentrum.

Lees meer
Liveaboards in Djibouti Haal het meeste uit je duikvakantie op Djibouti en laat je verwennen door de luxe van liveaboards. Spot meer dan 200 soorten koraalriffen, verschillende soorten vissen, dolfijnen en manta roggen.
Liveaboards Routes in Djibouti Djibouti’s onderwaterwereld is één groot avontuur. Dit rustgevende land ligt op het punt waar de Rode Zee, de Golf van Aden en de Indische Oceaan elkaar kruisen.
Offerte Aanvragen