Turks- en Caicoseilanden

Voor duikers zijn de Turks- en Caicoseilanden paradijselijke bestemmingen. Het warme water, de betrouwbare stromingen en het gevarieerde zeeleven zorgen voor perfecte omstandigheden. Naast het twee na grootste barrièrerif ter wereld en de geweldige muurduiken, is het duiken rond de eilanden bijzonder mooi door het fantastische zicht onder water. Qua zeeleven vind je vooral rond de riffen veel Caribische rifvissen en klein leven, koraal en sponzen. De haaien die worden gespot zijn vooral Caribische rifhaaien en citroenhaaien. Hamerhaaien, verpleegsterhaaien en stierhaaien worden soms gezien, maar in veel mindere mate.

 

Ook in grote getalen vind je Amerikaanse pijlstaartroggen en gevlekte adelaarsroggen. Van januari tot en met april vind de walvismigratie plaats langs de Turks- en Caicoseilanden. De bultrugwalvissen kunnen het beste worden gespot rond Salt Cay, maar ook in dieper water rond de andere eilanden.

 

Algemene informatie

De Turks- en Caicoseilanden zijn een Brits overzees gebied in de Caraïbische Zee. De eilanden liggen een eindje ten noorden van Haïti en de Dominicaanse Republiek. Naar de Turks- en Caicoseilanden ga je vooral om te ontspannen. In de veelal luxe accommodaties hoef je helemaal niks. Vanuit je all-inclusive resort of privé villa wandel je zo het heerlijke witte zandstrand op. Om helemaal tot rust te komen bezoek je een van de luxueuze spa’s. Wil je iets actiefs ondernemen, dan zijn vooral de vele verschillende watersporten aan te raden.

Lees meer
Liveaboards in Turks- & Caicos Ontdek het beste van de Caribbean tijdens jou liveaboard vakantie rondom Turks & Caicos! Goed voor enorm veel soort pelagische vis en fantastische drop offs.
Liveaboard Routes in Turks- & Caicos Fascinerende wanden, indrukwekkende drop offs en verschillende haaisoorten! je ontdekt het allemaal tijdens jouw liveaboard safari rond de Turks & Caicos eilanden.
Providenciales Geniet van de mooiste witte zandstranden, plons in het verfrissende zwembad of bezoek de spa voor een welverdiende massage. Even lekker bijkomen doe je op de Turks & Caicoseilanden!
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Offerte Aanvragen