Galapagos

Er zijn een aantal plekken in de wereld die je als duikliefhebber gezien moet hebben. De Galapagoseilanden in Ecuador is daar één van! Geen andere plek op aarde biedt zo’n variëteit aan zeeleven. Van spannende duiken met haaien tot zwemmende schildpadden en zeeleeuwen. Duiken rond de Galapagoseilanden kan zeer uitdagend zijn. Onder water heb je grote kans op ontmoetingen met scholen hamerhaaien, Galapagoshaaien, walvishaaien, manta’s en een grote hoeveelheid andere pelagische vissoorten.

 

Een duik met zeeleeuwen en pinguïns is een bijzondere ervaring. Net als een ontmoeting met tijgerhaaien, zwarte en blauwe marlijnen of orka’s! Hiervoor is wel een beetje extra geluk nodig. Duiken kun je rond de Galapagoseilanden het hele jaar door. Wel zijn er grote seizoenverschillen. De warmste periode is van december tot mei, wanneer er weinig wind is en de zee vrij kalm. Deze maanden zijn ideaal voor het spotten van grote scholen hamerhaaien, manta’s en adelaarsroggen. Van juni tot november is er meer wind en kan de zee ruiger zijn. Hierdoor wordt het zicht minder, maar de kans op walvishaaien des te groter!

 

Duiken rond de Galapagoseilanden is vanwege de watertemperatuur, het rotsachtige en ruige onderwaterlandschap en de vele stromingen meer geschikt voor de gevorderde duiker. Als gevolg van de extreme omstandigheden is het op de meest spots niet toegestaan om ’s nachts te duiken.

 

Algemene informatie

De Galapagos is een groep verspreide eilanden in de Stille Oceaan behorend bij Ecuador. Niet alleen onder water, maar ook op de eilanden leven veel bijzondere dieren. Tijdens een landtour kan je onder andere de grootste kolonie fregat vogels, de blauwvoetgent, land en zeeleguanen en kolonies zeeleeuwen tegenkomen. Een geweldige activiteit rond Bartolomé Island is het snorkelen met Galapagospinguïns. Dit zijn de enige pinguïns die ten noorden van de evenaar leven. Een bezoek aan de Galapagoseilanden is niet compleet zonder een ontmoeting met de beroemde Galapagosreuzenschildpad. Een prachtige landtour maak je op Santa Cruz Island. Bezoek de twee enorme sinkholes Los Gemolos, Scalesia voor een mooi uitzicht over Santa Cruz en een schildpaddenreservaat met gigantische schildpadden. Een trip naar de Galapagoseilanden ga je nooit vergeten!

 

Wil je meer ontdekken van de wateren rond de Galapagoseilanden? Kies dan voor een van de luxe liveaboards!

Lees meer
Duikresorts in de Galapagoseilanden De duikresorts op de Galapagoseilanden zijn gewoonweg fantastisch! Als je een duikliefhebber bent en een onvergetelijke onderwaterervaring zoekt, dan zijn deze resorts de place to be. Het is alsof je in een levendig aquarium terechtkomt, omringd door nieuwsgierige zeeleeuwen, kleurrijke vissen en majestueuze zeeschildpadden.
Liveaboards in de Galapagoseilanden Ontdek de Grote Oceaan vol gevarieerd zeeleven en laat je meevoeren op het stalen jachtschip van het ene Oceanische eiland naar het andere. Geniet van het ultieme vakantiegevoel in de stralende zon en beleef de Galapagoseilanden zoals het bedoeld is.
Liveaboard Routes in de Galapagoseilanden De Galapagoseilanden heeft alles waar jouw duikershart sneller van gaat kloppen. Divers zeeleven van dolfijnen tot hamerhaaien en zeeleeuwen tot kleurrijke rifvissen en dat alles in een watertemperatuur van rond de 23 graden.
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Offerte Aanvragen