Phi Phi Eilanden

De Phi Phi Eilanden behoren tot een van de meest besproken plekken in Zuidoost-Azië. Met hun natuurlijke pracht en aangename sfeer hebben de eilanden het hart van vele reizigers gestolen. Kalkstenen kliffen, turquoise water, witte zandstranden en kilometers jungle maken Phi Phi de perfecte tropische eilandbestemming. De eilanden zijn wereldwijd bekend geworden toen ze als filmlocatie voor de Brits-Amerikaanse film The Beach met Leonardo DiCaprio dienden. De film zorgde voor een enorme toename van het toerisme naar de eilanden.

 

De Phi Phi Eilanden liggen in de provincie Krabi en vormen tezamen het Had Noppharat Thara - Mu Ko Phi Phi National Park. Ze liggen op de overgang tussen de Phuketzee en de Andamanse Zee, ongeveer halverwege tussen het eiland Phuket en het vasteland. Ko Phi Phi Don is het grootste eiland van de groep en het enige eiland met permanente bewoners. Het op één na grootste eiland Ko Phi Phi Leh bezit de mooiste stranden en wordt ook door veel mensen bezocht. Hier vinden we ook de 'Viking Cave', waar een bloeiende vogelnestsoep-industrie is ontstaan. De rest van de eilanden in de groep, waaronder Bida Nok, Bida Noi en Bamboo Island zijn niet veel meer dan grote kalkstenen rotsen in de zee.

 

Phi Phi Don werd eind jaren ’40 aanvankelijk bevolkt door een gemeenschap van islamitische, zeevarende zigeuners die zichzelf de Chao Ko of eilandmensen noemen. Vervolgens werd het een kokosnootplantage. De Thaise bevolking van Phi Phi Don is nu nog steeds voor meer dan 80% moslim. Wanneer we de arbeiders mee tellen die vanaf het noordoosten van het vaste land naar Phi Phi zijn gekomen, is de huidige populatie echter voornamelijk boeddhistisch.

 

Ko Phi Phi werd zwaar geraakt door de tsunami van december 2004, toen bijna alle infrastructuur van het eiland werd verwoest. Het heeft meer dan vijf jaar geduurd voordat alles hersteld was, maar vandaag kan Ko Phi Phi worden samengevat als een bestemming met veel keuze, een bruisend nachtleven en overweldigende natuurlijke schoonheid!

Lees meer
0 van 0 getoond
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen