Christmaseiland (Australië)

Een handje vol van ’s wereld mooiste riffen en langgerekte drop-offs vind je op nog geen 200 meter afstand van de kust van het Australische Christmas Island. De 46 kilometer lange kustlijn van het Christmas Island Marine Park wordt omringd door een ongerept en kleurrijk rif. Deze biedt enkele van ’s werelds beste spots om haaien te bewonderen. Ondanks dat Christmas Island onder het grote publiek vooral bekend is door de aanwezigheid van walvishaaien en manta’s, is dit niet het enige grote zeeleven. In de ondiepere delen zwemmen grijze, zwartpunt- en witpuntrifhaaien en grote scholen zijdehaaien bewegen zich voort in het diepblauwe water, bij de randen van de drop-offs.

 

Tijdens spectaculaire driftduiken word je regelmatig verrast door gigantische tijger- en hamerhaaien. Bij de westelijke duikstekken worden deze dieren vrijwel altijd gespot. Ook worden op diverse locaties regelmatig manta’s gespot. Terwijl je op de boot zit van en naar de mooiste duikstekken word je vaak vergezeld door grote scholen dolfijnen. Let op: Door de ligging op open zee kan het bij slecht weer voorkomen dat bepaalde (grote vis) duikstekken niet bezocht kunnen worden.

 

Bijzonder op Christmas Island is de jaarlijkse krabbenmigratie. In oktober en november lopen zo’n 43 miljoen (!) krabben vanuit het binnenland naar de zee, waar ze hun eitjes achtergelaten. Walvishaaien smullen van deze delicatesse en zijn hier van december tot april dan ook in grote getalen te vinden.

 

Algemene informatie

Op nog geen uur vliegen van Jakarta (Indonesië) ligt het Australische eilandje Christmas Island. Het grootste deel van het eiland is beschermd natuurgebied en kent een beperkte toegankelijkheid. In oktober en november vindt de jaarlijkse rode krabben migratie plaats, waarbij miljoenen krabben vanuit de golven het land op komen. Een bijzonder gezicht!

 

Op het eiland vind je verder vooral veel tropisch regenwoud en prachtige baaien. De mooie zandstranden zijn gedecoreerd met sporen van nestelende schildpadden. Van december tot april is het regenseizoen op Christmas Island. Van mei tot november valt er minder neerslag.

Lees meer
Christmas Island Christmas Island staat bekend om zijn unieke biodiversiteit en de spectaculaire migratie van miljoenen rode krabben die het eiland tijdens het broedseizoen overspoelen.
Offerte Aanvragen