Filipijnen

Ben je op zoek naar een exotische duikvakantie met een prachtig, kleurrijk onderwaterleven? Dan zijn de Filipijnen dé perfecte duikbestemming! Halo-Halo betekent in de lokale taal "een mix". Een goede manier om de huidige inwoners te omschrijven. De Filipijn heeft de trekken van een Aziaat, schrijft en spreekt Engels als een Amerikaan, is godsdienstig als een Spanjaard en denkt internationaal. De warmte en gastvrijheid van de inwoners van de Filipijnen zijn waarborg voor een aangenaam verblijf.

 

Maar ook de eilanden, waar palmbomen, bloemen en vlinders het beeld bepalen, zijn een ontdekkingsreis meer dan waard. Er gaan dagelijks excursies naar het binnenland, waar rivieren, bergtoppen en watervallen zorgen voor spectaculaire vergezichten of verborgen paradijselijke plekken. Tijd over? Bezoek dan ook de Taalvulkaan, zwem in verborgen reservoirs van watervallen of sluit aan bij excursies en picknicks. De Filipijnen behoren tot het tropisch gebied en de klimatologische omstandigheden zorgen voor een weelderige plantengroei, idyllische stranden en een prachtige onderwaterwereld. Hier vind je als duiker een groot scala aan kleurrijke tropische vissoorten en koralen, muren, grotten en onderwaterkloven naast geheimzinnige wrakken die bevolkt worden door grote scholen vissen.

 

Een van de meest iconische duiklocaties in de Filipijnen is Tubbataha Reef, een UNESCO-werelderfgoed dat bekend staat om zijn muren bedekt met zachte koralen en grote pelagische soorten zoals haaien en mantaroggen. Daarnaast bieden de Apo-eilanden een onvergetelijke ervaring met steile wanden en levendige riffen. Deze duikstek ontdek je het beste door middel van een liveaboard. De luxe duikjachten zorgen ervoor dat je reis onvergetelijk wordt. Naast dagelijkse duiken tussen het mooiste zeeleven geniet je van heerlijk eten, een gastvrije sfeer en romantische momenten aan boord. 

 

Met aangename watertemperaturen gedurende het hele jaar en uitstekend zicht is de Filipijnen de perfecte bestemming om het onderwaterleven te ontdekken. De vriendelijkheid van de lokale bevolking en de ontspannen sfeer dragen bij aan de algehele charme van duiken in dit tropische paradijs. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint, de Filipijnen bieden een duikervaring die lang in je geheugen gegrift zal blijven.

Lees meer
Bohol De gezonde onderwaterwereld rond Bohol is prachtig voor zowel beginnende als gevorderde duikers én onderwaterfotografen. Hoogtepunten zijn de steile wanden met grotten, spleten en overhangen.
Cebu Harde én zachte koralen, macroleven én pelagische vissen, rond Cebu hoef je niet te kiezen! Duik naar het beschermde natuurgebied Pescador Island of spot met een beetje geluk walvishaaien in mei.
Coron Duiken rondom Coron eiland staat gelijk aan kraakhelder water vol koraal en een enorme hoeveelheid indrukwekkende oud Japanse scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog waarvan enkele zelfs langer dan 140 meter
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Malapascua Malapascua, het kleine eiland in Cebu dat alle verwachtingen overtreft alleen al met de witte zandstranden en de groene palmbomen in het binnenland. Dit eiland is er één die je niet wilt missen tijdens je reis naar de Filipijnen!
Negros Het grote Negros is een zeer afwisselend eiland. Aan de kust vind je mooie stranden waar je schitterende duiken kunt maken. Dumaguete is een grote, gezellige en echt Filipijnse stad aan de oostkust.
Puerto Galera De gezellige en levendige badplaats Puerto Galera ligt helemaal in het noorden van het eiland Mindoro. Naast het duiken geniet je van al het lekkers in de restaurantjes en bars en shop je souvenirs.
Romblon Het kleine eiland Romblon is gelegen tussen Luzon en de Visayan Islands en daarmee precies in het midden van het zogenaamde “center of biodiversity.” Met de onderwaterwereld zit het hier dus wel goed!
Liveaboards in de Filipijnen Op duikcruise naar de Fillipijnen belooft spectaculaire ontmoetingen met voshaaien en witpuntrifhaaien, vele tropische vissoorten en bijzonder macroleven als de pygmeezeepaardjes. Geniet van een luxe welverdiende vakantie aan boord van één van de prachtige duikjachten.
Liveaboard Routes in de Filipijnen Duik over oorlogsschepen uit de Tweede Wereldoorlog bedekt door zacht koraal omringd door schildpadden, tropische vissen en sierlijke roggen. In de Filipijnen geniet je van grote zeedieren als walvishaaien en dolfijnen, maar ook van zeepaardjes, steenvissen en schitterend koraal.
Met Diving World ga je ZEKER op reis.
Combinatiereizen Filipijnen Text