Australië

Australië is het ultieme paradijs voor duikers. Het land is volledig omringd door water en het onderwaterleven is ongeëvenaard. Met het prachtig indrukwekkende Great Barrier Reef en het Australië Christmas Island hebben we eigenlijk al genoeg gezegd.

 

Zo vind je op nog geen 200 meter afstand van de kust van het Australische Christmas Island een handje vol van ’s wereld mooiste riffen en langgerekte drop-offs. De 46 kilometer lange kustlijn van het Christmas Island Marine Park wordt omringd door een ongerept en kleurrijk rif. Deze biedt ook enkele van ’s werelds beste spots om haaien te bewonderen. Christmas Island staat onder het grote publiek vooral bekend door de aanwezigheid van walvishaaien en manta’s, maar dit is bij lange na niet het enige grote zeeleven dat je hier kan spotten. Zo zwemmen er meerdere grijze rifhaaien, zwartpunt- en witpuntrifhaaien in de ondiepere delen en word je tijdens spectaculaire driftduiken regelmatig verrast door gigantische tijger- en hamerhaaien. En als dat nog niet genoeg is heb je een hele grote kans dat - terwijl je op de boot zit van en naar de mooiste duikstekken – grote scholen dolfijnen de boottocht vergezellen.

 

In het noordoosten van Australië ligt het beroemde Great Barrier Reef. Het grootste koraalrif van de wereld behuist een enorme verscheidenheid aan gekleurde koralen, vissen , verschillende soorten canyons en grotten. Net als bij Christmas Island is de kans dat je hier grijze rifhaaien, hamerhaaien en witpuntrifhaaien spot enorm groot. Het Great Barrier Reef heeft een lengte van meer dan 2000 kilometer en een breedte tot wel 250 kilometer en is in het bezit van meer dan 3000 individuele riffen. Dit maakt het de ideale duikbestemmingen waar het niet uitmaakt hoe vaak je er al geweest bent, elke keer blijf je namelijk weer nieuwe ontdekkingen doen. Zo zie je vandaag schildpadden, inktvissen en walvissen en morgen dolfijnen en bultkoppapegaaivissen.

 

Algemene informatie

Op nog geen uur vliegen van Jakarta (Indonesië) ligt het Australische eilandje Christmas Island. Het grootste deel van het eiland is beschermd natuurgebied en kent een beperkte toegankelijkheid. In oktober en november vindt de jaarlijkse migratie van de rode krabben plaats, waarbij miljoenen krabben van het land naar de oceaan trekken om te paren. Een bijzonder gezicht! Op het eiland vind je verder vooral veel tropisch regenwoud en prachtige baaien. De mooie zandstranden zijn gedecoreerd met sporen van nestelende schildpadden. Van december tot april is het regenseizoen op Christmas Island. Van mei tot november valt er minder neerslag.

 

Het Great Barrier Reef bevindt zich langs de kust van het mooie Queensland en is als grootste koraalrif ter wereld een echte aanrader wanneer je naar Australië reist. Spot duizenden verschillende mariene dieren onderwater en laat je verassen door de verschillende soorten koralen. De beste tijd om op duikvakantie naar het Great Barrier Reef te gaan is van april tot en met oktober, de temperatuur en het zicht onderwater zijn dan op hun best. Vanuit Cairns ben je per boot binnen 45 tot 90 minuten op het Great Barrier Reef – afhankelijk van welk eiland je gaat bezoeken. 

Lees meer
Christmas Island Christmas Island staat bekend om zijn unieke biodiversiteit en de spectaculaire migratie van miljoenen rode krabben die het eiland tijdens het broedseizoen overspoelen.
Great Barrier Reef Het Great Barrier Reef in Australië is 's werelds grootste koraalrif, bekend om zijn adembenemende biodiversiteit en kleurrijke onderwaterlandschappen.
Offerte Aanvragen