Mexico Pacifische Kust

Duikvakantie in Mexico: Baja California

De Zee van Cortez is wereldwijd bekend door haar uitstekende duikkwaliteiten. De duikstekken zijn enorm divers. Je duikt naar grote pelagische vissen, zoals hamerhaaien, walvissen, walvishaaien en manta’s. Daarnaast is het één van de plaatsen waar je de nieuwsgierige zeeleeuwen tegenkomt. Naast al deze vissoorten, vind je er kelp, koraal en een aantal wrakken, zoals de Salavatierra en een Chinees scheepswrak. De regio is voor zowel de beginnende als de meer ervaren duiker leuk om te ontdekken. De meest mooie duikstekken vind je rond Socorro Island en Guadalupe Island. Hier zijn ontmoetingen met hamerhaaien, walvissen, walvishaaien en manta’s de normaalste zaak ter wereld. Het is ook een van de plekken waar je kunt (kooi)duiken met witte haaien!

 

Guadalupe Island wordt gezien als een van de beste plekken ter wereld om oog in oog te staan met witte haaien. De haaienpopulatie in deze baai kent meer dan 200 geregistreerde individuen. Socorro Island staat bij vrijwel iedere duiker die van groot zeeleven houdt, hoog op het verlanglijstje. De omgeving biedt buitenproportionele kansen op ontmoetingen met onder meer hamerhaaien en manta’s!

 

Algemene informatie

Baja California is een staat in het noordwesten van Mexico en uniek door het landschap. Het ruige gebied is met name populair bij natuurliefhebbers en duikers. Het desolate en barre landschap van Baja California wordt omsloten door de prachtige blauwe oceaan. De eilanden Guadalupe en Socorro zijn de meest bekende duikgebieden. Guadalupe is een vulkanisch eiland gelegen op zo’n 250 kilometer ten westen van het vaste land. Het idyllische eiland is grotendeels onbewoond. Wel leven er veel dieren en planten die, behalve op de Kanaaleilanden van Californië, nergens anders ter wereld voorkomen. Isla Socorro is onderdeel van de betoverende eilandengroep Revillagigedos. De kleine eilandjes liggen op ongeveer 500 kilometer van de Mexicaanse kust.

 

Naast de Pacifische kust heeft Mexico ook een Caräibische kust waar je mooie duiken kunt maken. Neem dus zeker een kijkje bij de Caräibische Kust van Mexico!!

Lees meer
Cabo Pulmo Met meer de 800 soorten zeeleven en een enorme diversiteit aan koraalriffen is Cabo Pulmo intens populair onder duikers!
Cabo San Lucas Cabo San Lucas is meer dan hét vertrekpunt voor een onvergetelijk duikavontuur naar Socorro!
La Paz La Paz is gelegen aan de Zee van Cortez, dat onder de locals ook wel bekend staat als het aquarium van de wereld!
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Liveaboards in Mexico Van de Grote Oceaan met al haar pracht en praal naar de Golf van Californië waar je duikt met walvishaaien en dolfijnen. Een liveaboard vakantie in Mexico betekent herinneringen voor het leven.
Liveaboard Routes in Mexico Mexico is een geliefde duikbestemming voor vele duikers en dat is niet zonder rede. Zo kan je er duiken met witte haaien in Isla Guadalupe, met zeeleeuwen in de Golf van Californië en met wilde tuimelaars rondom Socorro. Wie wil dat nou niet?
San Ignacio Lagoon In deze beschermde lagune ontmoet je vele nieuwsgerige grijze walvissen tijdens de winter trektocht naar Alaska.
Offerte Aanvragen