Solomoneilanden

De Solomonseilanden bieden een deel van ’s werelds puurste onderwatertaferelen. Deze zijn ongerept en onbekend voor velen. Nog maar weinig duikers hebben de flora en fauna hier met eigen ogen gezien. Grotten, spelonken, riffen en oneindige dieptes, maar ook zacht koraal en macroleven. De diversiteit rond de eilanden is groots en zou zelfs bestempeld kunnen worden als onovertroffen. Een liveaboard biedt je de beste mogelijkheden om verder gelegen duikstekken en onaangetaste riffen te ontdekken. Hoe verder je vaart, hoe groter de kans wordt om grotere vissen, haaien, schildpadden of zelfs manta’s te spotten. Kies je voor een liveaboard, dan is de kans dat je met meerdere boten tegelijk op één duikstek aanlegt vele malen kleiner dan bij kant- en zodiak duiken vanaf het vaste land.

 

Spot pygmee zeepaardjes, spookfluitvissen, mandarijnvissen, alen en ontzettend veel rifvissen. Bij diepgewortelde muren zwemmen veel pelagische vissoorten. Heel bijzonder zijn de honderden wrakken die je vindt op de bodem. Tussen de eilanden Tulagi en Guadalcanal ligt het zogenaamde Iron Bottom Sound. Hier bevinden zich meer dan 200 scheeps- en bijna 700 vliegtuig wrak(stuk)ken uit de Tweede Wereldoorlog. Deze indrukwekkende plek mag je dan ook niet overslaan!

 

Algemene informatie

Ruim 2000 kilometer ten noordoosten van Australië liggen de betoverende Solomonseilanden. Deze eilandengroep, bestaande uit bijna 1000(!) eilandjes, worden gezien als puur, paradijselijk en een van de best bewaarde geheimen van Oceanië. De lokale bevolking is erg verlegen, maar uiterst vriendelijk. Maak vooral kennis met de prachtige cultuur van de lokale inwoners. Boven water geniet je van een gemiddelde temperatuur van 29 °C. Het hele jaar door is het mogelijk de Solomonseilanden te bezoeken, maar het hoogseizoen loop van april tot november. Tijdens deze maanden is de kans op neerslag het kleinst.

Lees meer
Liveaboards in Solomoneilanden Liveaboards bieden duikers de beste mogelijkheden om de verder gelegen duikstekken te ontdekken. Zeker voor avontuurlijke duikers is een liveaboardcruise een echte aanrader!
Liveaboard Routes in Solomoneilanden Duiken op de Solomonseilanden is een hele belevenis en ideaal voor de echte avonturier. Er is voor duikers op elk niveau wat te beleven en elke duik is weer anders.
Offerte Aanvragen