Mozambique

Mozambique staat bekend als dé bestemming voor het spotten van groot zeeleven, en dat is geheel terecht! Door het planktonrijke water zwemmen er onder andere schildpadden, manta’s, walvishaaien en walvissen. Een van de beste duiklocaties aan de Oost-Afrikaanse kust is Tofo. Het hele jaar door spot je hier walvishaaien en manta’s. Helemaal in het noorden van Mozambique liggen de Quirimbas-eilanden en het grootste Marine Protected Area van Afrika. Dit beschermde gebied is het thuis van visrijke koraalriffen en een kweekvijver voor rifvissen en verschillende soorten zeeschildpadden. De kust van Ponta de Ouro tot de rivier Maputo is een toevluchtsoord van nestelende zeeschildpadden en bij Praia do Tofo zwemmen het hele jaar door veel walvishaaien door het planktonrijke water. De onderwaterwereld van Mozambique zal je niet teleurstellen!

 

Twee prachtige duiklocaties zijn Kingfisher Reef en Manta Reef. Bij Kingfisher Reef vind je veel duikstekken met een enorme hoeveelheid tropische vissen en grote manta’s. Bij Manta Reef spot je vanzelfsprekend veel manta’s. Bij verschillende schoonmaakstations worden de manta’s ‘gewassen’ door rode vlagbaarsjes, poetslipvisjes en koraalvlinders.

 

Algemene informatie

Mozambique is een land in zuidoosten van Afrika met een kust van bijna 2700 kilometer. Boven water vind je eindeloze stranden, tropische eilandjes en prachtige Portugese steden, zoals Inhambane. Wanneer je verder het land intrekt ontmoet je de lokale bevolking in kleine dorpjes. Van april tot september heeft Mozambique een bijzonder aangenaam klimaat. Over het algemeen is het warm en droog met een zwoele zeewind. Dit is de beste periode voor enkele duiken. Tijdens het regenseizoen, van december tot maart, is er een hoge luchtvochtigheid met temperaturen tussen de 27 °C en 29 °C. In de Straat Mozambique kun je ieder jaar bultrugwalvissen spotten die vanuit het zuidpoolgebied naar het noorden trekken.
 

Lees meer
Tofo Beach Wil je eens naar een bijzondere duikbestemming, dat nog niet wordt overspoeld door toeristen? Tofo Beach in Mozambique is een van de best bewaarde geheimen om manta’s en walvishaaien te spotten!
Zuid-Afrika & Mozambique Duiksafari's Zuid-Afrika Mozambique Duiksafari's
Offerte Aanvragen