Lanzarote

duiken lanzarote

Voor velen is het onbekend dat het water van Lanzarote in de Atlantische Oceaan een van de mooiste duikgebieden van het noordelijk halfrond is. Vier seizoenen onder water in tegenstelling tot twee seizoenen boven water zorgen voor een sensationele variatie aan vissoorten, riffen, koraal, grotten en wrakken. De meest populaire duikstekken bevinden zich rond Puerto del Carmen. Hier kunnen duikers van ieder niveau aan hun trekken komen, omdat er al op geringe diepte zeer veel vissen te zien zijn!


Lanzarote is met name bekend door haar maanlandschap, lavastromen, kleurrijke bergen, gouden stranden en idyllische dorpjes. Lanzarote heeft een zacht klimaat en een aantal spots aan de oostzijde met een ruige branding waar golfsurfers actief zijn. De temperatuur op Lanzarote is het hele jaar door heerlijk. In de zomermaanden loopt de temperatuur op tot over de 30 °C en in de Nederlandse wintermaanden is het er nog ruim boven de twintig graden.

 

Daarnaast heeft Lanzarote net als de andere Canarische Eilanden mooie stranden, baaien en gezellige badplaatsen tapasbarretjes, restaurants en vele terrasjes. Lanzarote heeft ook een opvallende lage bouwstijl. Deze typische architectuur is te danken aan de kunstenaar César Manrique, die grotendeels verantwoordelijk is voor de inrichting en het straatbeeld van Lanzarote. Kortom, het is een eiland met voor elk wat wils, en je bezoek meer dan waard!

 

MUSEO ATLANTICO

Duiken bij Museo Atlantico is een unieke ervaring die je niet wilt missen tijdens jouw duikvakantie in Lanzarote! Ontworpen door kunstenaar Jason deCaires Taylor, biedt dit onderwatermuseum een spectaculaire verzameling van meer dan 300 levensgrote beelden op een diepte van 12 meter. De beelden, gemaakt van speciaal cement, dienen als kunstmatige riffen en trekken een een hoop zeeleven aan. Combineer kunst en natuur, en spot kleurrijke vissen, roggen en soms zelfs engelhaaien. 

 

DUIKEN PUERTO DEL CARMEN

Puerto del Carmen is een van de populairste badplaatsen van Lanzarote met veel sport- en uitgaansmogelijkheden. Dit dorp ligt langs de zee met een boulevard van meer dan 10 kilometer met daarachter prachtige zandstranden. Puerto del Carmen is dan ook echt een paradijs voor duikliefhebbers. De kristalheldere wateren bieden namelijk een geweldige zichtbaarheid, en ook hier vind je een rijke onderwaterwereld. Duiklocaties zoals de Blue Hole en de Cathedral zijn beroemd om de grotten en kleurrijke koralen, en zijn zeker een bezoekje waard.

 

Duiken Playa Blanca

Playa Blanca, gelegen op het zuidelijke punt van Lanzarote, is ook een goede plek voor duikliefhebbers. Met zijn kristalheldere wateren en indrukwekkende onderwaterlandschappen biedt het een unieke duikervaring. Met vulkanische formaties, kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan zeeleven, is deze duiklocatie alles behalve saai! Playa Blanca is perfect voor zowel beginners als ervaren duikers, met verschillende duikscholen die begeleide duiken en cursussen aanbieden. 

Lees meer
Museo Atlantico Playa Blanca
Rog tandbaars lanzarote
Playa Papagayo Lanzarote
Vissen onderwater lanzarote
Playa Blanca Lanzarote
Zeepaardje lanzarote playa blanca
Playa Papagayo Lanzarote
nudibranch europa
Duiken met sponsen
Playa Blanca Playa Blanca ligt in het zuiden van Lanzarote en staat bekend om de prachtige witte zandstranden, gezellige sfeer en het enige onderwatermuseum van Europa!
Puerto del Carmen Sunbathe Sunset
Engelhaai Angel shark Puerto del Carmen
Puerto del Carmen haven
Macro Lanzarote Onderwater
Puerto del Carmen Strand
Puerto del Carmen duiker grot
Tandbaars Lanzarote
Puerto del Carmen Dit dorp ligt langs de zee met een boulevard van meer dan 10 kilometer met daarachter prachtige zandstranden. Het uitgestrekte centrum van Puerto del Carmen is langs de stranden en de boulevard ontstaan.
Offerte Aanvragen