Palau

Palau is een bijzondere duikbestemming in de regio Micronesië, in Oceanië. Snorkel tussen tienduizenden kwallen in het Jelly Fish Lake en maak fantastische (stroom)duiken naar wrakken en mooie koraaltuinen en in kanalen en blue holes. Hier leven ruim 700 verschillende koralen en zo’n 1500 soorten vis, waaronder barracuda’s, jacks en tropische vissen. Palau staat vooral bekend om zijn steile wanden, grote vissen, blue holes, wrakken en fantastische koraaltuinen. Ook komen er onder water haaien voor, zoals bij het duikgebied Blue Corner, dat een van de mooiste duikplekken ter wereld wordt genoemd! De reden is de grote verscheidenheid aan tropische vissen. Naast rifduiken kun je ook fantastische duiken maken in de beroemde druipsteengrotten van Chandeliers Cave.

 

Door de vele gevechten tussen Japan en Amerika tijdens de Tweede Wereldoorlog liggen er meer dan 30 wrakken, zoals vliegtuigen rond Palau. Het meest bekend is de Iro, een klassiek oorlogswrak van zo’n 150 meter. In 1944 zonk het Japanse schip rechtop in een zandbank. Je vind hier naast de nog aanwezige lading, prachtige begroeiing van zwarte koraalbomen, koraalduivels en tal van anemonen.

 

Algemene informatie

Palau is een bijzondere parel in Micronesië. De prachtige Rock Islands, die als groene paddenstoelen boven het water lijken te zweven en de cultuur die prachtig in ere wordt gehouden maken Palau een speciale duikbestemming! Het land bestaat uit 30 eilanden, waarvan een aantal met vulkanische grond of van poreus kalksteen, zoals de Rock Islands. Dit zorgt voor zowel boven als onder water voor bijzonder mooie landschappen. Op het land vind je zoute meren, jungles, grotten en bergen. Verder leven er meer dan 50 soorten vogels en krokodillen op de eilanden. Bijzonder is ook de overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog. Op verschillende plekken in het land vind je nog bunkers, tanks en oude munitie van gevechten tussen Amerika en Japan.

Lees meer
Duikresorts Palau Koror is het eiland waar de gelijknamige hoofdstad van Palau is gelegen. Relax in een van de prachtige resorts en ga onder water op zoek naar haaien, manta’s, dolfijnen, barracuda’s en schildpadden.
Liveaboards in Palau Verken Palau als ware royalty’s in het wonderschone Oceanië op één van de luxe duikjachten. Laat je verrassen door de 500 koraal soorten en de grote verscheidenheid aan pelagische soorten.
Liveaboard Routes in Palau Duiken in fantastische blue holes, kanalen, grotten en indrukwekkende drop-offs zijn tijdens je duikvakantie in Palau dagelijkse kost. Maak je klaar voor ontmoetingen met dolfijnen, adelaarsroggen, rifhaaien en walvishaaien!
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Offerte Aanvragen