Cabo Pulmo

Duiken bij Cabo Pulmo is intens populair! Op ongeveer 2 uur rijden van San José del Cabo ligt het rustige dorpje Cabo Pulmo. Vlak aan de kust ligt het beschermde nationaal zeepark dat door UNESCO is erkend als werelderfgoed. Het vertegenwoordigt een van de meest indrukwekkende prestaties in oceaanbehoud en het enige harde koraalrif in de Golf van Californië. Het rif van Cabo Pulmo is naar schatting zo'n 20.000 jaar oud en wordt beschouwd als een schat van het schiereiland Baja California in Mexico. Het heeft meer dan 800 soorten zeeleven en de meest diverse koraalriffen in Noord-Amerika, vandaar de bijnaam "Het Aquarium van de Wereld".

 

Cabo Pulmo is een perfect voorbeeld van eco-toerisme op zijn best. Niet alleen is deze regio ideaal voor vakantiegangers die op zoek zijn naar de rustigere, meer natuurlijke kant van Los Cabos, ook voor duikers en snorkelaars is Cabo Pulmo erg populair. De onderwaterwereld biedt een unieke blik op dit verbazingwekkende onderwater ecosysteem. Door deze omstandigheden zijn er zelfs vijf van 's werelds zeven bedreigde soorten zeeschildpadden die hun toevlucht vinden in Cabo Pulmo. Daarnaast is het de thuisbasis van de grootste collecties haaien, waaronder stierhaaien, tijgerhaaien, hamerhaaien, zwartpunthaaien en witpunthaaien; en biedt een veilige haven voor meer dan 800 soorten zeeleven in de Zee van Cortez.

 

Algemene informatie

Cabo Pulmo, een klein paradijs aan de oostkust van het schiereiland Baja California in Mexico, is een van die verborgen juweeltjes die je hart stelen zodra je er voet aan wal zet. Dit vissersdorpje, omgeven door woestijnlandschap en de azuurblauwe wateren van de Zee van Cortez, ademt een relaxte sfeer die je direct in vakantiemodus brengt. 's Avonds, wanneer de zon langzaam ondergaat en de lucht zich vult met warme tinten, kun je genieten van heerlijke lokale gerechten in een van de gezellige eetgelegenheden. De geur van gegrilde vis vermengt zich met de zilte zeelucht, terwijl het geluid van de branding op de achtergrond kabbelt.

 

Cabo Pulmo is niet alleen een bestemming; het is een ervaring die al je zintuigen prikkelt. Het is de plek waar de natuurlijke pracht samensmelt met de vriendelijkheid van de lokale bevolking, waardoor het een must-visit locatie is voor iedereen die op zoek is naar een stukje paradijs op aarde. 

 

Wil je meer van de Pacifische kust van Mexico ontdekken? Neem dan ook eens een kijkje bij Cabo San Lucas, La Paz of een van de liveaboards in deze regio!

Lees meer
0 van 0 getoond

Hoogtepunten

Een van de TOP duikbestemmingen ter wereld Kleurrijke koraalriffen MUST voor echte duikliefhebbers! Ook geschikt voor snorkelen! Ultieme haaienduikstek
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen