Jamaica

 deDe koraalriffen rond Jamaica zijn adembenemend, met een overvloed aan kleurrijke koraalsoorten, variërend van zachte tot harde koralen. Duikers kunnen zich vergapen aan de prachtige zeeventventrums en sponzen, terwijl scholen tropische vissen als regenboogpapegaaivissen en doktersvissen voorbijzwemmen.

 

Een van de meest iconische duiklocaties is de beroemde Montego Bay Marine Park. Hier kunnen duikers genieten van een betoverende ontmoeting met zeeschildpadden, roggen en zelfs verpleegsterhaaien. Daarnaast herbergt de mysterieuze grotduik bij Devil's Reef fascinerende doorgangen en geheimzinnige tunnels. De warme Caribische wateren bieden uitstekend zicht, waardoor duikers de kans krijgen om het maritieme leven in al zijn glorie te aanschouwen. Of je nu een ervaren duiker bent die op zoek is naar uitdagingen of een beginner die de onderwaterwereld wil verkennen, Jamaicaanse duiklocaties bieden voor elk wat wils.

 

Bijzonder is de West-Indische lamantijn, een soort zeekoe, die vooral leeft aan de zuidkust van Jamaica. Verder vind je onder water vissen als barracuda’s, doktersvissen, engelvissen, papegaaivissen, roggen, tonijnen en zelfs haaien. Enkele koralen die rond Jamaica veel voorkomen zijn brandkoraal, steenkoraal, schorskoraal en rood koraal.

 

Algemene informatie

Het groene Jamaica is een relatief groot eiland in de Caraïbische Zee. Montego Bay, Negril en Ocho Rios zijn de meeste bekende duikbestemmingen waar je tevens kunt genieten van prachtige witte zandstranden. De natuur op Jamaica is verrassend. Zo is de noordkant van het eiland bedekt met tropische regenwouden van allerlei bomen, zoals palmen. Tussendoor vind je gekleurde orchideeën en exotische vogels vliegen je om de oren. Ook poederachtige zandstanden vind je langs de noordkust. De zuidkust is ruiger met groene bergen die recht uit de zee rijzen. Uniek zijn zo’n 800 soorten bomen, struiken en planten die enkel en alleen op Jamaica voorkomen. Breng ook een bezoek aan één van de suikerrietplantages, distilleerderijen of kleurrijke lokale markten waar de gastvrije bevolking altijd open staat voor een praatje. Ook de prachtige Dunn’s River Falls mag je niet missen!

 

Breng ook eens een bezoek aan buurland de Dominikaanse Republiek of de Kaaimaneilanden!

Lees meer
Montego Bay Maak prachtige duiken naar het beschermde koraalrif van het Montego Bay Marine Park, beleef gezellige avonden op de “Hip Strip” en doel helemaal niks op de parelwitte stranden. Genieten geblazen!
Negril Naast de heerlijke stranden en leuke duiklocaties mag je in Negril de prachtige zonsondergangen niet missen! Bestel een drankje bij Rick’s Cafe op de kliffen van West End en zie de zon in zee zakken.
Ocho Rios In Ocho Rios kun je alle kanten op. Relax op de prachtig witte zandstranden, struin langs gezellige craftmarkets én ontdek de groene en heuvelachtige omgeving met spectaculaire watervallen!
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Offerte Aanvragen