Malediven

De Malediven is een eilandengroep en ligt middenin de Indische Oceaan. Binnen de 26 koraal atollen liggen 1190 paradijselijke eilanden met witte stranden en palmbomen. Slechts ongeveer 200 koraaleilanden zijn bewoond. De eilanden van de Malediven zijn echte relaxbestemmingen. De meeste accommodaties bevinden zich op een privé eiland. Behalve de faciliteiten op het resort, het strand en de zee is er vaak weinig te doen. Wel kun je er uitstekend duiken, snorkelen of andere watersporten beoefenen. Tussen het duiken door geniet je van een goed boek, regel je een massage of word je bruin in de zon.

 

DUIKVAKANTIE IN DE MALEDIVEN

De eilandjes van de Malediven zijn één groot tropisch onderwaterparadijs. De watertemperatuur van minimaal 23 °C en de kristalheldere zee helpen hier aan mee. Of je nu duikt vanaf een liveaboard, een lokale dhoni of alleen het huisrif bezoekt, onder water is het overal even spectaculair. Verblijf op een van de atollen met witte stranden en ongerepte riffen, zoals bij de duikersaccomodatie Eriyadu Island Resort. Maar ook het Holiday Inn Kandooma resort valt bij veel Nederlanders in de smaak. Voor de échte duikliefhebbers is het Vilamendhoo Island Resort de ideale verblijfplaats. Maar wij hebben nog veel meer mogelijke Malediven duikresorts

 

DUIKEN IN DE MALEDIVEN

Buiten het huisrif wordt er meestal gedoken vanaf lokale boten, zogenaamde dhoni’s. Normaal rond de Malediven zijn stroomduiken. Onder andere door deze stromingen is de diversiteit in onderwaterleven tussen de atollen enorm! Rond Ari Atoll vind je veel verschillende duikstekken waar je goed vissen kunt spotten, de zuidelijke atollen staan vooral bekend om het koraal, haaien en barracuda’s en rond de noordelijke atollen vind je riffen in ondiep water. Wil je manta’s spotten dan moet je naar Manta Point en voor een wrak ga je naar Maldive Victory.

 

Snorkelen in de Malediven

Ga je naar de Malediven? Vergeet dan niet je snorkelmasker en vinnen, want ook voor niet-duikers kun je hier dicht bij de onderwaterwereld komen! Met een hoop kleurrijke koraalriffen en diverse vissen is er een hoop te zien onder water. Na het snorkelen is er niets beters dan ontspannen op het witte zandstrand. Het is een mix van avontuur en ontspanning die iedereen zou moeten ervaren!

 

Liveaboard in de Malediven

Een van de beste manieren om veel en plezierig te duiken is tijdens een van de liveaboards in de Malediven. Je geniet van de uitstekende service aan boord en maakt minimaal drie duiken per dag op de mooiste plekken van de Malediven! Met verschillende liveaboard routes in de Malediven is er voor ieder wel wat wils. 

 

Haaien in de Malediven

Tijdens een duik spot je onder andere enorme koraalformaties, gekleurde vissen en grote zeedieren. Zo komen toevallige ontmoetingen met walvishaaien en gracieuze manta’s vaak voor en worden er regelmatig grijze rifhaaien en witpuntrifhaaien gezien.

 

Beste reistijd Malediven

In principe kun je het hele jaar door duiken in de Malediven. Wil je het meest heldere water en de minste regen, dan is de beste tijd van januari tot april. In oktober en november is het water minder helder, maar spot je wel meer grote vissen door plankton.

Lees meer
Malediven Duikresorts Staat een verblijf in een watervilla al jaren op jouw bucketlist? Of houd je van eenvoudig en avontuurlijk? Met ons aanbod aan resorts op de Malediven bieden wij voor ieder wat wils.
Liveaboards in de Malediven Toe aan een verfrissend drankje op een zonnedek terwijl je uitkijkt over de Indische Oceaan? Ga dan mee op duikreis naar de wonderlijke Malediven en laat je verwennen aan boord van één van de fantastische cruiseboten.
Liveaboard Routes in de Malediven Eén van de beste manieren om veel en plezierig te duiken is een liveaboard op een cruiseboot. Je geniet van uitstekende service aan boord en duikt naar de mooiste plekken rond de Malediven.
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Offerte Aanvragen