Liveaboard Routes in Turks- & Caicos

De Turks & Caicos Eilanden winnen terrein op populariteit onder de duikers. Dit hebben zij met name te danken aan het geweldige zicht onder water, een gezond rif systeem met veel onderwaterleven en scala aan verschillende haaisoorten. Helemaal bijzonder: in het juiste seizoen zelfs bultruggen! De wanden kunnen bestempeld worden als de meest indrukwekkende van de Caribische wateren. Met fantastische drop offs die tot oneindige diepte lijken te reiken.
Het Northwest Marine Park, gelegen bij Providenciales, biedt een tal aan prachtige wanden. De verschillende jaargetijde kenmerken zich doordat elk hun eigen pelagische vis hebben die er gespot worden, zoals manta’s, walvishaaien, dolfijnen en in de wintermaanden zelfs bultruggen!

 

Het hoogtepunt van jouw liveaboard cruise is West Caicos. Dit onbewoonde eiland is onderwater een grote aantrekker van pelagische vis. Uitgestrekte muren die bedekt is met indrukwekkende kleurrijke koralen en tal aan sponzen, zanderige bodems waar pijlstaartroggen en murenes overheen glijden. De diepere wateren zijn thuis van verschillende haaisoorten, adelaarsroggen en de octopus. De duikers die komen voor actie zitten goed rondom French Cay. Dit eiland, dat behoort tot natuurreservaat, kent een fascinerende onderwaterwereld waar niet alleen de haaien zwemmen die ook rondom de andere eilanden te zien zijn. Ook hamerhaaien, stierhaai, citroenhaaien en tijgerhaaien worden hier soms gespot.

Lees meer
0 van 0 getoond

Hoogtepunten

Tropisch paradijs Spot de walvis migratie! Barrièrerif met prachtig koraal Kristalhelder water met veel zicht Spectaculaire wandduiken
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies