Kenia

In Kenia is ook de onderwaterwereld een waar sprookjesparadijs waar zowel beginnende duikers als vergevorderde duikers zich prima kunnen vermaken. Een befaamde duiklocatie die je echt niet mag missen is natuurlijk het Watamu Marine National Park, hier vind je ongerepte kleurrijke riffen met langs zwemmende groene zeeschildpadden, veel macrodieren als poetsgarnalen, zeenaaktslakken, bladschorpioenen en nog veel meer. Ook is het nabijgelegen Moray Reef absoluut de moeite waard.

 

De beste tijd om te duiken in Kenia is van oktober tot maart, dan is het zicht tot wel 30 meter en heb je de meeste kans om een aantal van de bekendste bewoners van de Indische Oceaan te spotten. Denk hierbij aan: dolfijnen, walvishaaien, karetschildpadden en witpuntrifhaaien. Dit is natuurlijk bij lange na niet al het zeeleven dat je hier kunt zien, zo zijn er ook nog grote tandbaarzen, pijlstaartroggen, barracuda’s, octopussen, murenen en een hele hoop verschillende soorten vissen. De watertemperatuur ligt het hele jaar door gemiddeld rond de 28 °C en zakt meestal niet onder de 25 °C.

 

Algemene informatie

Wanneer je aan Kenia denkt, denk je waarschijnlijk aan ongekend mooie landschappen vol wilde dieren: van immense olifanten tot een kleine leeuwenwelp die zijn brul oefent onder het waakse oog van zijn moeder, de meest spectaculaire zonsondergangen en warme temperaturen. En dat klopt! Maar er is meer. Naast onvergetelijke safari’s door (bijvoorbeeld) het natuurreservaat Masai Mara waar de big five triomfantelijk rondloopt en het vogelparadijs Nakurume - waar hier en daar een zebra of impala door de oase van flamingo’s loopt, dit is een fantastisch gezicht – valt er in Kenia nog veel meer moois te aanschouwen. En dit gebeurt niet alleen boven water.

 

Wil je meer zien van Afrika? Bekijk dan ook de mogelijkheden voor Zuid-Afrika!

Lees meer
Watamu Voormalig rustig vissersdorp Watamu is uitgegroeid tot een gezellige, en misschien wel de meest populaire badplaats in de regio.
Kenia Safari's Kenia staat bekend om zijn adembenemende safari-ervaringen, waar de wildernis tot leven komt met een overvloed aan exotische dieren en spectaculaire landschappen.
Offerte Aanvragen