Salzkammergut

De schilderachtige Salzkammergut regio ligt aan de Noordrand van de Alpen en voor het grootste deel in de Opper-Oostenrijk deelstaat. Een klein deel ligt echter ook nog in de deelstaten Stiermarken en Salzburg. De regio dankt haar naam aan de vroegere zoutwinning in het gebied en is tegenwoordig één van de best ontwikkelde toeristische bestemmingen van Oostenrijk! Het prachtige landschap, de vele kuuroorden en goede infrastructuur zorgen voor de goede reputatie onder reizigers. Ook alle recreatiemogelijkheden in en rond de vele meren zoals zwemmen, duiken, wandelen, fietsen, paardrijden en in de winter uiteraard ook de wintersport, dragen hier absoluut aan bij.

 

De Salzkammergut biedt duikers veel interessante mogelijkheden omdat er in vele verschillende meren en rivieren gedoken kan worden. Het landschap bestaat uit bijna 80 grote en kleinere meren, waaronder de Attersee, Wolfgangsee en de Hallstatter See, maar ook rivier de Traun mag zeker niet worden vergeten.
Deze rivier met uitstekend zicht en een overvloed aan vis, biedt fantastische mogelijkheden voor het bijzondere scuben!
 

Lees meer
0 van 0 getoond

Hoogtepunten

Duikvakantie dicht bij huis Geschikt voor een autovakantie Geschikt voor zoetwaterduiken Perfecte combinatie van boven & onderwater! Meer dan 170 duikstekken (meren)
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen