El Hierro

Duiken rond EL Hierro

El Hierro biedt geweldige duikplekken met bijzonder onderwaterlandschap. Het kleinste en meest zuidwestelijke eiland van de Canarische Eilanden heeft verschillende goede duikstekken met een fantastisch zicht! De zeebodem is enorm divers, doordat het landschap gevormd is door vulkanische activiteit. Rotsformaties, pieken, drop-offs, grotten en tunnels zal je hier veelvoudig terugzien! Een diepte van meer dan 300 meter vind je al op kleine afstand van de kustlijn. Tussen de rotsen zit dichte begroeiing wat zorgt voor vele schuilplaatsen en resulteert in de diversiteit van dieren en planten! De vele spleten en holen verbergen kreeften, garnalen, zeepaardjes, anemonen, sponzen en verschillende koralen!

 

Wanneer je in het kristalheldere water duikt, zal je vooral veel tonijnen, papegaaivissen, tandbaarzen, vijlvissen, trekkersvissen, octopussen, roggen, engelhaaien en verschillende murenes tegenkomen. In bepaalde seizoenen worden er ook tijgerhaaien, manta’s, walvishaaien, dolfijnen en schilpadden gespot rond El Hierro!

 

Beste duikstekken op El Hierro

  • La Restinga Marine Reserve: Dit beschermde gebied is een paradijs voor duikers. Het barst van het zeeleven, van kleurrijke scholen vis tot indrukwekkende roggen en barracuda's. De duikstekken binnen het reservaat, zoals El Bajón en La Catedral, zijn beroemd om hun biodiversiteit en dramatische onderwaterlandschappen.
  • El Bajón: Een indrukwekkende onderzeese vulkanische piek die opdoemt uit de diepten van de oceaan. Deze duiklocatie is perfect voor het spotten van grote pelagische soorten zoals haaien en manta’s. De steile wanden van El Bajón bieden een spannende duikervaring met tal van schuilplaatsen voor zeeleven.
  • Punta Restinga: Bekend om zijn lavatunnels en grotten, biedt deze duikstek een fascinerende kijk op de vulkanische geschiedenis van El Hierro. Het heldere water en de overvloed aan zeeleven maken dit een onvergetelijke duikervaring.

 

Duikfaciliteiten en Duikscholen

El Hierro biedt uitstekende duikfaciliteiten en diverse duikscholen die cursussen en excursies aanbieden voor alle niveaus. Van introductieduiken tot geavanceerde technische duiken, er is voor ieder wat wils. De meeste duikscholen bevinden zich in het pittoreske vissersdorp La Restinga, dat fungeert als de duikhoofdstad van het eiland.

 

Duikvakantie El hierro

Het kleinste en meest zuidwestelijke eiland van de Canarische Eilanden is El Hierro. Net als de andere Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan is ook El Hierro bergachtig en beschikt het eiland over zeer hoge kliffen. Op het eiland zijn zo’n 500 vulkanen te vinden, waarvan de meeste aan de zuidkant van het eiland. Dit zijn de meeste vulkanen op een Canarisch Eiland. Door het subtropische steppeklimaat zijn er het hele jaar door hoge temperatuur en weinig regenval. Dit biedt een bijzondere, natuurlijke omgeving. Doordat het eiland onder toeristen nog een aardige onbekendheid heeft, biedt El Hierro de meeste flora en fauna van de Canarische Eilanden. Dit maakt het eiland dan ook perfect voor natuurliefhebbers, rustzoekers en duikers!

 

Op dit moment bieden we 1 accommodatie aan in El Hierro:

  • Apartamentos Restinga, gelegen in het rustige dorpje La Restinga op slechts 100 meter van de haven, is een heerlijke bestemming voor echte natuurliefhebbers.

 

Neem ook eens een kijkje bij een van de andere Canarische Eilanden zoals Tenerife, Gran Canaria of Fuerteventura!

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: El Hierro

Prijs
Prijs Vertrekdatum Sterren A/Z alfabetisch
Accommodatie
Apartamentos Restinga
Canarische Eilanden, El Hierro
  • Gelegen in een rustig dorpje
  • Een top bestemming voor natuurliefhebbers
  • Duiken met Extra Divers
  • Duikstekken op 10-30 minuten varen
Apartamentos Restinga zijn simpel ingerichte appartementen met een fantastische ligging nabij de duikschool van Extra Divers.
27 jan. 2025 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
481,59
bekijk
1 van 1 getoond

Hoogtepunten

Duikvakantie dicht bij huis Perfecte combinatie van boven & onderwater! Kristalhelder water met veel zicht Grote scholen vis Maak duiken in een krater!
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen