Canarische Eilanden

Duiken Canarische Eilanden

Het duiken rond de Canarische Eilanden biedt een betoverende onderwaterervaring, met een overvloed aan marine leven en spectaculaire duiklocaties. Deze archipel, gelegen in de kristalheldere wateren van de Atlantische Oceaan, trekt duikers van over de hele wereld aan vanwege de diverse onderwaterlandschappen en indrukwekkende zichtbaarheid.

 

De eilanden, waaronder Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote, herbergen adembenemende koraalriffen, vulkanische grotten en scheepswrakken die een thuis bieden aan een kleurrijke verscheidenheid aan zeeleven. Onderwaterfotografen zullen genieten van de scholen tropische vissen, die zich tussen het weelderige koraalweefsel bevinden.

 

Een hoogtepunt voor duikers is ongetwijfeld de ontmoeting met majestueuze zeedieren, waaronder roggen, zeeschildpadden en zelfs walvishaaien in bepaalde seizoenen. De constante watertemperatuur en de diversiteit aan duiklocaties, variërend van ondiepe koraalriffen tot diepere grotten, maken de Canarische Eilanden tot een ideale bestemming voor zowel beginners als ervaren duikers.

 

Met ervaren duikcentra die goed opgeleide instructeurs en gidsen bieden, is het duiken rond de Canarische Eilanden een onvergetelijke ervaring voor liefhebbers van de onderwaterwereld, waar avontuur en natuurlijke pracht hand in hand gaan.

 

canarische eilanden

In de Atlantische Oceaan, zo’n 100 kilometer ten westen van Marokko, vind je de Spaanse Canarische Eilanden. De archipel bestaat uit 13 eilanden waarvan Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote het meest bekend zijn. Ook de iets kleinere eilanden El Hierro, La Gomera en La Palma worden regelmatig bezocht door toeristen. Door het subtropische klimaat is het op de Canarische Eilanden zelfs in de winter aangenaam. Overwinteraars weten dan ook hun weg te vinden naar deze autonome regio van Spanje.

 

Naast het perfecte klimaat zijn de Canarische Eilanden vooral bekend vanwege de heerlijke zandstranden, mediterrane sfeer en verrassende natuur. Kiezen tussen de eilanden is lastig, want allemaal hebben ze hun eigen bijzondere karakter. Zo vind je op Gran Canaria typisch Spaanse stadjes en een verrassend mooi binnenland, staat Lanzarote in het teken van zwarte lavagrond en is La Palma het groenst, waardoor je er erg mooi kunt wandelen.

 

Duiken tenerife

Tenerife is een paradijs voor duikliefhebbers. Met kristalhelder water, diverse duiklocaties en een rijk zeeleven biedt dit eiland een onvergetelijke onderwaterervaring. Verken fascinerende wrakken, kleurrijke riffen en mysterieuze grotten. Populaire duikstekken rond Tenerife zijn El Condesito, een spectaculair wrak, en Los Chuchos, bekend om de speelse roggen. Of je nu een beginner bent of een ervaren duiker, Tenerife heeft voor ieder wat wils. Mis de kans niet om te duiken met schildpadden, barracuda's en zelfs manta’s. Plan je duikvakantie naar Tenerife en geniet van de prachtige onderwaterwereld. Duiken op Tenerife is de perfecte mix van avontuur en ontspanning.

 

Duiken Fuerteventura

Fuerteventura biedt duikers een onvergetelijke ervaring met zijn kristalheldere wateren en diverse duikstekken. Populaire locaties zoals El Jablito en Las Salinas zijn ideaal voor zowel beginners als gevorderden. Het eiland staat bekend om zijn rijke onderwaterleven, waaronder kleurrijke vissen, octopussen en zelfs de majestueuze engelhaai. Duiken op Fuerteventura betekent genieten van vulkanische landschappen en fascinerende grotten. Mis deze kans niet om het onderwaterparadijs van Fuerteventura te verkennen! 

Lees meer
El Hierro Geniet van rust, natuur én maak prachtige duiken rond het kleine Canarische eiland El Hierro, waar je tevens het meest zuidelijke puntje van Europa vindt. Hier kun je even helemaal ontspannen!
Fuerteventura De nummer één duikspot van Fuerteventura is Playa del Jandia in het zuiden. Ontdek grotten en spelonken of ga op zoek naar barracuda’s, roggen en met veel geluk zelfs manta’s en walvishaaien!
Gran Canaria Wanneer je duikt rond Gran Canaria kun je rekenen op helder en aangenaam warm water, grote vissen, wrakken en fascinerende rotsformaties. Onderwater spot je manta’s, zachte koralen en zee-engels.
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
La Palma duikvakantie
La Palma berg
La Palma La Palma wordt niet voor niets La Isla Bonita genoemd. Van indrukwekkend hoge bergen tot schitterende watervallen. Door de regelmatige regenval is La Palma ook nog eens ontzettend groen.
Safari Diving Playa Chica Puerto del Carmen Lanzarote
Stingray Diver Lanzarote
Lanzrote cliffs
Snorkellen Lanzarote
Lanzarote food
Lanzarote wrak
Lanzarote Het water rond Lanzarote is misschien wel het meest verrassend van de Canarische Eilanden. Spot koraal, een grote variatie aan vissoorten, grotten én wrakken.
duikers onderwater
Tenerife Door zijn unieke geografische ligging, is Tenerife een geweldige plek om te duiken. Op slechts 300 km van de westkust van Afrika en de Sahara, heeft Tenerife het ganse jaar door een warm en zonnig klimaat . Zelfs in de zomer zorgt de aangename zeebries voor temperaturen die zelden boven de 34°c gaan en in de winter aangename dagtemperaturen nooit onder de 18°c.
Offerte Aanvragen