Oostenrijk

Oostenrijk, in de winter bij iedereen bekend als top wintersport bestemming en in de zomer als de perfecte bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Maar wist je dat het ook een fantastische duikbestemming is?! De imposante bergen en gletsjers, prachtige groene heuvels, kraak heldere meren en fantastische steden, zoals Salzburg en Wenen, zorgen ervoor dat Oostenrijk gelieft is bij vele vakantiegangers. Ook de goede bereikbaarheid vanuit Nederland en België, aangename temperaturen in de zomer en de Oostenrijkse gastvrijheid werken hier zeker aan mee.

 

Ondanks de relatief kleine oppervlakte is Oostenrijk toch één van de meest waterrijke landen van Europa. Of het nu in het Opper-Oostenrijkse Salzkammergut is, in de kristalheldere bergmeren van Stiermarken, Karinthië (de regio met de meeste meren), of in de regio Salzburg. Oostenrijk is waarschijnlijk de meest ultieme duikbestemming voor zoetwaterduiken! De Oostenrijkse meren en rivieren zijn onderworpen aan strikte milieuregels, waardoor veel meren zelfs beschikken over water van drinkwaterkwaliteit! Voeg daarbij het spectaculaire landschap van de Alpenlandschappen en vele goed georganiseerde duikcentra aan toe.

 

Op enkele locaties worden er ook snorkelexcursies in diverse rivieren ("scuben") aangeboden, voor duikers maar zeker ook niet-duikers. Dit scuben is vrij bijzonder, omdat er maar een paar plaatsen zijn waar je relatief ongevaarlijk met de stroming mee kunt drijven en tegelijkertijd, bij goede zichtomstandigheden, je ontzettend veel vis in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Het is dan ook een geweldige én bijzondere aanvulling op het duikprogramma!

 

Algemene informatie

 

Oostenrijk, het land van schilderachtige alpenweiden, gezellige dorpjes en natuurlijke schoonheid die je de adem beneemt. Als je door dit betoverende stukje Europa reist, word je begroet met de warmte van zijn mensen en de rijke geschiedenis die in elke straatsteen lijkt te zijn doordrenkt. In de zomer verandert het landschap in een kleurrijk tapijt van bloemen en groene weiden. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen genieten van de goed gemarkeerde wandelpaden die door idyllische valleien slingeren en langs kristalheldere bergmeren leiden.

 

Lees meer
Salzkammergut Het prachtige landschap en de vele recreatiemogelijkheden zoals duiken, zwemmen, wandelen en fietsen dragen bij aan de veelzijdige reputatie van Salzkammergut!
Offerte Aanvragen