Mauritius

Zowel boven als onder water is Mauritius bijzonder mooi. De geweldige duikstekken in het noorden en westen van Mauritius zijn nog relatief onbekend. Laat je verrassen door geweldige gorgonenwouden, rijk gekleurde koraalriffen en spectaculaire duikstekken rondom Coin de Mire, Round Island, Flat Island en Snake Island. De veelzijdigheid aan koraal en leven in het rifgebied aan de noordwestelijke kant van het eiland is voor iedere duiker een genot. Het barrièrerif is opgebouwd uit meer dan 200 soorten koraal, waaronder het beroemde zwarte koraal en de thuisbasis voor rifbewoners zoals kreeften en keizersvissen. Daarnaast spot je gemakkelijk schildpadden, alen, inktvissen, zeekreeften, haaien en een groot aantal tropische vissen. Met een beetje geluk spot je dieper en verder van het rif zelfs walvissen en dolfijnen! Naast de riffen zijn er ook schitterende wrakken en een groot aantal grotten onder water. Voor meer ervaren duikers zijn driftduiken door het kanaal aan de oost- en zuidkust een geweldige ervaring!

 

Enkele prachtige duikspots zijn La Cheminee, Needle Hole en St. Jacques. La Cheminee ligt dichtbij een riviermonding. Hierdoor is het zicht minder, maar toch is een duik de moeite waard. Er zwemmen hier namelijk vaak grote scholen vis. Tijdens de afdaling spot je grote murenen, kreeften, blauwvintrekkervissen en luipaardtrekkervissen. Needle Hole is een geweldige spot voor onderwaterfotografen, want hier zwemmen veel kleine tropische vissen, zoals papegaaivissen, fuseliers en sergeant-majoorvissen. St. Jacques is een fantastische driftduik tussen pinakels, koraal en veel vis. Aan het einde van de drift, als je bij een rots aankomt, spot je met een beetje geluk een of meerdere grijze rifhaaien!

 

Algemene informatie

Het eiland Mauritius ligt ongeveer 850 kilometer ten oosten van Madagaskar in de Indische Oceaan. De prachtige stranden, goede kwaliteit van de accommodaties en vriendelijkheid van de lokale bevolking maken het eiland een populaire vakantiebestemming. Mauritius is van vulkanische oorsprong en behoort samen met buureilanden Réunion en Rodriques tot de Maskarenen Archipel. Het zuiden van Mauritius wordt gekenmerkt door opmerkelijke bergen, diepe ravijnen en spectaculaire watervallen. In het binnenland liggen een aantal grote kratermeren en er is zelfs tropische oerwoud. In het noorden en westen van Mauritius vind je vlaktes met suikerrietvelden en kleine dorpjes. De mooiste stranden liggen bij Pointe aux Piments, Trou aux Biches, Grand Baie en Cap Malheureux. Het klimaat op Mauritius is dankzij haar ligging vlak onder de evenaar het hele jaar door zeer aangenaam en constant. 


Neem ook eens een kijkje bij een van de buureilanden, namelijk de Seychellen

Lees meer
Grand Baie Naast de schitterende en nog relatief onbekende duikspots, vind je bij Grand Baie de mooiste stranden van heel Mauritius! Langzaam aflopend én beschut door een enorme turquoise lagune.
Le Morne Le Morne is misschien wel de meest herkenbare plek van Mauritius. De groen begroeide berg Le Morne Brabant helemaal in het zuidwesten van het eiland met daaromheen prachtige witte zandstranden.
Offerte Aanvragen