Horta

De Azoren is de perfecte bestemming voor een duikvakantie niet al te ver van huis. Zonder massa’s andere toeristen geniet je van rust en ruimte. Tussen het duiken door ontdek je de woeste landschappen boven water en spot je walvissen en dolfijnen. Door de hoge concentratie walvisachtigen, heb je grote kans er enkele in het wild te spotten. Een van de prachtige eilanden is Faial. Het eiland wordt omringd door helder water met een overvloedig marine leven, waardoor ook snorkelen goed mogelijk is op bepaalde stekken in dit gebied. Andere stekken staan juist garant voor adrenalinevolle momenten en memorabele herinnering, tijdens onder meer stromingsduiken. Dankzij deze diversiteit zullen duikers met verschillende interesses zich aangetrokken voelen tot Faial en komen zij hier aan hun trekken!

 

Duik zowel overdag als ’s nachts en kijk uit over de zanderige-, rotsformatie rijke- of met geulen bezaaide bodem: het onderwaterlandschap is zeer wisselt en zo hier en daar ligt een wrak. De duikmogelijkheden zijn eindeloos; hierdoor zullen zowel beginners als gevorderden zich helemaal thuis voelen in deze wateren! De Azoren zijn een walhalla voor liefhebbers van walvissen en dolfijnen. Ook echte actievelingen kunnen hier hun hart ophalen. Wandel door prachtig groene nationale parken, fiets langs helderblauwe meren en zeil langs de verschillende eilanden. 

 

Algemene informatie 

Middenin de Atlantische Oceaan liggen negen bewoonde eilanden die samen de Azoren vormen. Deze Portugese archipel ligt ruim 1000 kilometer ten westen van het vasteland en door het ontbreken van massatoerisme ook wel “De laatste verborgen schat van Europa” genoemd. Faial is een van die eilanden en biedt een grote diversiteit aan schoonheid! Faial is een van de centraal gelegen eilanden en is vooral populair onder natuurliefhebbers. Dankzij de prachtige flora en fauna heeft het eiland een ware aantrekkingskracht op wandelaars. Natuurlijk is dat nog niet alles, ook de wateren rondom Faial verhullen een ongekend scala aan duikavonturen! 

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: Horta

Prijs
Prijs Vertrekdatum Sterren A/Z alfabetisch
Aanbieding
Diving World Selectie
Populaire Bestemming
Accommodatie
Hotel Horta
Portugal, Azoren, Horta
  • Centraal gelegen
  • Schritterend uitzicht op buureiland Pico
  • Geniet van internationale en lokale gerechten
  • Duiken in de Atlantische oceaan
  • Vrij onbekende wateren
Geniet van fantastische uitzichten, adembenemende duiken en vooral rust en comfort tijdens een verblijf bij Hotel Horta!
9 okt. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
542,20
bekijk
Accommodatie
Azoris Faial Garden
Portugal, Azoren, Horta
  • Op loopafstand van het historische centrum 
  • Restaurant met prachtige panoramisch uitzicht
  • Duikcentrum Haliotis gevestigd in het hotel
  • Duiken bij Princesa Alice
Goed hotel met ruim 130 kamers en uitzicht over de prachtige jachthaven. Het duikcentrum Haliotis bevindt zich binnen het resort, lekker makkelijk!
16 okt. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
611,68
bekijk
2 van 2 getoond

Hoogtepunten

Duikvakantie dicht bij huis Ook geschikt voor snorkelen! Combinatie van macro en pelagisch! Geschikt voor wrakduiken Groot aantal drop-offs
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen