Portugal

Duiken in Portugal is al jaren razend populair. Portugal heeft niet alleen boven water een ongekende schoonheid, maar onderwater is een adembenemende biodiversiteit aan onderwaterleven te bewonderen! De lange kustlijn biedt eenvoudig toegang tot geweldige duikstekken! Rond Portugal duik je mee naar indrukwekkende wrakken, prachtige grotten en een grote verscheidenheid aan vissen! Samen met de ervaren duikscholen van Portugal geniet je van de onvergetelijke schoonheid van de zeebodem. De zeer gevarieerde fauna en flora bevinden zich in en om de vele grotten en rotsen, dit creëert fantastische bezienswaardigheden! Vaak worden op de duikstekken vele bijzondere vissen, grote kreeften, octopussen en zeehonden gespot.

 

Iedere duikbestemming in Portugal heeft zo zijn eigen kenmerken. Ga je duiken bij de Azoren of de eilandengroep Madeira? Dan heb je eigenlijk altijd goed zicht, zelfs in de diepe wateren. Het water heeft hier het zeewater het hele jaar door een aangename temperatuur en beschikt over een zeer rijk onderwaterleven. De kans dat je hier manta’s en walvissen aantreft is aardig groot.  Ook vanaf het vaste land wordt veel gedoken. Één van de belangrijkste duikbestemmingen is Peniche, met kouder zeewater zie je een prachtige flora en fauna van de Berlengas. Ook het natuurpark Parque Natural da Arrábida, bij Sesimbra, is een populaire duikplek! Heldere wateren, zeer levendig en kleurrijke onderwaterleven, enkele grotten en verschillende wrakken. 

 

Algemene informatie

Portugal, het land van de betoverende fado-muziek, de kleurrijke azulejo-tegels en de ongerepte stranden, is een echt pareltje in Europa. De kustlijn van Portugal is een waar paradijs voor zonliefhebbers. Van de ruige kliffen van de Algarve tot de gouden stranden van de Costa Verde, er is voor elk wat wils. Europa heeft vele strandbestemmingen, maar de relaxte sfeer en de gastvrijheid die je hier ervaart, maken Portugal echt uniek.

 

Reis je door Portugal, dan ontdek je ook de diversiteit van het landschap. Van de groene valleien van de Douro-regio, beroemd om zijn wijngaarden, tot de uitgestrekte kurkbossen van de Alentejo, het land biedt een gevarieerd palet aan natuurlijke schoonheid. Oude kastelen en middeleeuwse stadjes vormen een prachtig contrast met de bruisende stadscentra en hedendaagse kunstscènes. Het is een land dat trots is op zijn erfgoed, maar tegelijkertijd openstaat voor nieuwe invloeden. 

Lees meer
Azoren Echte actievelingen en liefhebbers van groene bergen en blauwe meren zitten op de Azoren helemaal goed. Wandelen, walvissen spotten en duiken zijn slechts enkele activiteiten op de eilanden.
Madeira Het Portugese eiland Madeira is voor iedereen die houdt van ruige landschappen, exotische bloemen en een rijke onderwaterwereld. Geen dagen luieren op het strand, maar wandelen en duiken!
Peniche De vissershaven Peniche is een enorm populaire bestemming, voor zowel duiken als andere wateractiviteiten zit je hier helemaal goed!
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Sesimbra Een van de meest populaire duikbestemmingen in Portugal is het zuidelijk gelegen Sesimbra!