Malta

De beste duiken van Europa maak je rond Malta. Het gemiddelde zicht is zo’n 30 meter en de watertemperatuur 25 °C. Door de strategische ligging in het centrum van de Middellandse Zee zijn er veel wrakken op de bodem te vinden. Van bommenwerpers en gevechtsvliegtuigen tot onderzeeërs en jagers. Naast de oorlogswrakken kom je onder water ook meer recente wrakken tegen, zoals de Rozi en Um el Faroud die gezamenlijk een mooi kunstmatig rif vormen. De nieuwste aanwinst is de P29 patrouilleboot. Deze Kondor-klasse mijnenveger werd oorspronkelijk gebouwd voor de Duitse marine, maar later gebruikt door de strijdkrachten van Malta. De P29 werd tot zinken gebracht op geruime afstand van de kust, maar is gemakkelijk te bereiken per boot. Het wrak is ongeveer 50 meter lang en ligt op een diepte van 37 meter.

 

De onderwatergrotten en formaties vormen samen een spectaculair landschap. Het leven onder water bestaat vooral uit zeenaaktslakken, barracuda’s, baarzen, jacks en zelfs zeepaardjes. Rond Comino vind je vooral grotten, spelonken, drop-offs en wrakken en bij Gozo spot je zeepaardjes, schorpioenvissen, regenbooglipvissen en een olietankerwrak van 120 meter!

 

Algemene informatie

Malta is een dwergstaat in de Middellandse Zee, ten zuiden van Sicilië. Malta is een mix van middeleeuwse steden, kalkstenen kliffen, glashelder water en een eetcultuur met een vleugje Italië. Met de zuid Europese sfeer en een zonnig en droog klimaat is het een heerlijk eiland in de Middellandse Zee. Gozo is het een na grootste eiland van Malta en staat bekend als tegenpool. Op het eiland vind je veel natuur en historie en het is dé plek voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Hoofdstad Victoria met haar smalle straatjes en citadel is zeker het bezoeken waard. Op het piepkleine Comino bezoek je de Blue Lagoon, een beschutte baai met glinsterend blauw water en een wit strand, en stap je het water in om te snorkelen of duiken.

Lees meer
Cirkewwa & Mellieha Geniet vooral in de zomer van fantastische vergezichten, heerlijke stranden en een overvloed aan cultuur. Ontdek het pittoreske Mellieha en maak schitterende duiken naar wrakken en onderwatergrotten.
Gozo Rust en ontspanning, veel natuur en weinig bebouwing, Gozo is de tegenpool van Malta. Zeker een bezoek waard is hoofdstad Victoria. Struin door de smalle straatjes en wandel door de prachtige citadel.
Sliema Gezellige restaurants, leuke winkeltjes en bomvolle terrassen, Sliema is een levendige en geliefde badplaats onder toeristen én inwoners. Wandel in ieder geval over de kilometerslange kustboulevard.
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
St. Pauls Bay Ooit een eenvoudig vissersdorp, nu een van de grootste badplaatsen van Malta. St. Paul’s Bay biedt veel rotsen om te zonnen en toegangsplaatsen voor zwemmers. Mooi zandstranden vind je in de buurt.
Offerte Aanvragen