Pico

Duikvakantie Pico

Duiken rond Pico brengt fantastische ervaringen met zich mee. Een van de duikstekken is het beroemde Princess Alice rif, dat bekend staat om de vele manta’s die daar gespot worden! Ook is er de prachtige duikstek (Condor Bank) waar een aantal maanden per jaar ontmoetingen met blauwe haaien gegarandeerd is en als je enig geluk hebt zie je zelfs een makohaai! Ook de andere duikstekken rondom Pico brengen een prachtige onderwaterwereld met zich mee. Kortom duikers komen volledig aan hun trekken tijdens het duiken rond Pico! 

 

Duiken rond pico 

Pico Island is een van de mooiste, maar meest ondergewaardeerde eilanden van de Azoren. Het eiland is genoemd naar z’n imposante berg en kenmerkte zich vooral door de walvisjacht en wijntradities. Tegenwoordig staat Pico bekend om zijn beroemde wijnen met prachtige wijngaarden en de houten botenbouw industrie! De walvisjacht is omgezet naar gezellige en interessante walvistrips om zo niet alleen walvissen, maar ook dolfijnen en andere zeezoogdieren te spotten! 

 

Het landschap van Pico is al net zo indrukwekkend als de onderwaterwereld. Het landschap bestaat namelijk uit een mix van lava gesteente en exotische vegetatie. Ook heeft Pico de beste zwemplaatsen van de Azoren en zelfs een aantal kleine zandstrandjes. De omgeving biedt telkens andere vergezichten over het schaars bevolkte eiland. Vele activiteiten trekken toeristen en duikers naar het eiland, denk bijvoorbeeld aan wandeling, vogels spotten, walvis en dolfijnen spotten, zwemmen, fietsen, quadtochten en zelfs speleologie is een veel ondernomen activiteit voor toeristen! Pico is het ideale eiland voor duikers, natuurliefhebbers en avonturieren. 

 

Populaire Duikplekken rond Pico

 

1. Condor Bank

​​​​​​​Condor Bank, gelegen op zo'n 17 kilometer van de kust van Pico, is een van de bekendste duiklocaties in de Azoren. Dit onderzeese plateau trekt grote pelagische soorten aan, zoals mantaroggen, tonijnen en haaien. De sterke stromingen en diepe wateren maken dit een duikplek voor de meer ervaren duikers, maar de ontmoeting met deze grote zeedieren is een onvergetelijke ervaring.

 

2. Baixa do Norte

Deze duikstek is beroemd om zijn rijke biodiversiteit. De onderwaterheuvels zijn bedekt met kleurrijke sponzen en koralen, en je kunt hier scholen barracuda's, tandbaarzen, duivelsroggen en zelfs de zeldzame mola mola (oceanische zonnevis) tegenkomen. De variatie in diepte maakt het geschikt voor duikers van alle niveaus.

 

3. Madalena Islets

Deze kleine eilanden aan de westkust van Pico bieden een spannende duikervaring met hun grotten en tunnels. De sterke stromingen brengen veel voedingsstoffen mee, wat resulteert in een overvloed aan zeeleven, zoals murenen, octopussen en verschillende soorten kreeften. De duiken hier zijn relatief ondiep, wat ze geschikt maakt voor alle niveaus.

 

4. Caneiros

Dit is een andere topduiklocatie, bekend om zijn dramatische rotsformaties en helder water. Je kunt hier vaak dolfijnen zien spelen rond de duikers, en de kleurrijke vissen en koralen maken het een visueel spektakel.

 

Zeeleven rond Pico

De Azoren, en met name Pico, zijn een hotspot voor mariene biodiversiteit. De mengeling van warme en koude stromingen creëert een unieke habitat die een breed scala aan zeeleven ondersteunt.

 

Walvissen en Dolfijnen

Pico is een van de beste plekken ter wereld voor het spotten van walvissen en dolfijnen. Soorten zoals potvissen, blauwe vinvissen en tuimelaars worden hier regelmatig gezien, vooral tijdens het migratieseizoen.

 

Haaien en Roggen

De wateren rond Pico zijn een toevluchtsoord voor verschillende soorten haaien, waaronder blauwe haaien en makohaaien. Mantaroggen en adelaarsroggen zijn ook veelvoorkomende bezoekers.

 

Kleurrijke Rifvissen

Naast de grote pelagische soorten herbergen de riffen rond Pico een schat aan kleurrijke vissen, zoals papegaaivissen, lipvissen en wrakbaarzen. Deze maken het duiken in deze wateren tot een visueel feest.

 

Wil je meer eilanden van de Azoren ontdekken? Neem dan ook een kijkje bij Horta, Santa Maria of Sao Miguel.

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: Pico

Prijs
Prijs Vertrekdatum Sterren A/Z alfabetisch
Accommodatie
Hotel Caravelas
Portugal, Azoren, Pico
  • Relaxen in het grote zwembad
  • Verken de lokale wijngaarden
  • Duiken met Duikcentrum Pico sport!
Centraal gelegen hotel met schitterend uitzicht over de haven van Madalena waar iedere dag vele vissersboten aanleggen.
22 okt. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
666,12
bekijk
1 van 1 getoond

Hoogtepunten

Duikvakantie dicht bij huis Duikstekken voor alle niveaus Geschikt om het gehele jaar te duiken! Spot walvissen en dolfijnen! Perfecte combinatie van boven & onderwater!
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen