Pico

Duiken rond Pico brengt fantastische ervaringen met zich mee. Een van de duikstekken is het beroemde Princess Alice rif, dat bekend staat om de vele manta’s die daar gespot worden! Ook is er de prachtige duikstek (Condor Bank) waar een aantal maanden per jaar ontmoetingen met blauwe haaien gegarandeerd is en als je enig geluk hebt zie je zelfs een makohaai! Ook de andere duikstekken rondom Pico brengen een prachtige onderwaterwereld met zich mee. Kortom duikers komen volledig aan hun trekken tijdens het duiken rond Pico! 

 

Algemene informatie 

Pico Island is een van de mooiste, maar meest ondergewaardeerde eilanden van de Azoren. Het eiland is genoemd naar z’n imposante berg en kenmerkte zich vooral door de walvisjacht en wijntradities. Tegenwoordig staat Pico bekend om zijn beroemde wijnen met prachtige wijngaarden en de houten botenbouw industrie! De walvisjacht is omgezet naar gezellige en interessante walvistrips om zo niet alleen walvissen, maar ook dolfijnen en andere zeezoogdieren te spotten! 

 

Het landschap van Pico is al net zo indrukwekkend als de onderwaterwereld. Het landschap bestaat namelijk uit een mix van lava gesteente en exotische vegetatie. Ook heeft Pico de beste zwemplaatsen van de Azoren en zelfs een aantal kleine zandstrandjes. De omgeving biedt telkens andere vergezichten over het schaars bevolkte eiland. Vele activiteiten trekken toeristen en duikers naar het eiland, denk bijvoorbeeld aan wandeling, vogels spotten, walvis en dolfijnen spotten, zwemmen, fietsen, quadtochten en zelfs speleologie is een veel ondernomen activiteit voor toeristen! Pico is het ideale eiland voor duikers, natuurliefhebbers en avonturieren. 

 

Wil je meer eilanden van de Azoren ontdekken? Neem dan ook een kijkje bij Horta, Santa Maria of Sao Miguel.

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: Pico

Prijs
Prijs Vertrekdatum Beoordeling A/Z alfabetisch
Accommodatie
Hotel Caravelas
Portugal, Azoren, Pico
  • Relaxen in het grote zwembad
  • Verken de lokale wijngaarden
  • Duiken met Duikcentrum Pico sport!
Centraal gelegen hotel met schitterend uitzicht over de haven van Madalena waar iedere dag vele vissersboten aanleggen.
21 okt. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
590,95
bekijk
1 van 1 getoond

Hoogtepunten

Duikvakantie dicht bij huis Duikstekken voor alle niveaus Geschikt om het gehele jaar te duiken! Spot walvissen en dolfijnen! Perfecte combinatie van boven & onderwater!
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies