Tulum

Het duiken rond Tulum richt zich op de verbazingwekkende zoetwater grotsystemen, de cenotes. Duiken in een cenote is een unieke ervaring - ons advies aan duikers in Mexico is dan ook om op zijn minst twee dagen te besteden aan het verkennen van deze wonderbaarlijke creaties van de natuur.

 

Nergens anders op de wereld vind je zulke mogelijkheden om te duiken in cenotes of grotten dan hier op de Riviera Maya. Het water is kristal helder en de grotten zijn bezaaid met stalactieten, stalagmieten en andere grote formaties.

 

Het water is over het algemeen zoet maar als je dieper duik veranderd dit vaak in zout water, dit creëert een halocline. De mix van zout en zout water zorgt ook voor een uniek marine leven, sommige grotten zijn zelfs zo groot dat je er met een bus kunt door rijden. De cenotes zijn eigenlijk ingestorte plafonds van deze grotten, welke ons de ingang verlenen tot het water. Er zijn zelfs cenotes die tot over de 200m diepte hebben, perfect voor alle type duikers dus.

 

Algemene informatie


De spectaculaire kustlijn van Tulum met zijn poedersuikerzand, smaragdgroene water, zwoele bries en stralende zon maakt het een van de beste stranden van Mexico. Waar vind je dat alles plus een dramatisch gesitueerde Maya ruïne? Het duiken hier is uitstekend met leuke cenotes (grotten), goede snorkel mogelijkheden en een gevarieerde keuze aan accommodaties en eetgelegenheden voor elk budget.

 

Sommigen kunnen worden afgeschrikt door de ligging van het centrum (Tulum Pueblo), direct naast de snelweg. Hier bevinden zich de goedkopere accommodaties en eetgelegenheden, maar voelt soms meer als een truckstop dan een tropisch paradijs. Zie je dat niet zitten? Dan kun je er altijd voor kiezen je onderkomen in die vredige strandbungalow aan de kust te boeken.

 

Het is meer dan de moeite waard om Tulums omliggende gebied te verkennen. Het immense Reserva de la Biosfera Sian Ka’an en de ruïnes van Cobá zijn beiden zeer goed te doen in een dagtrip.

Lees meer
0 van 0 getoond

Hoogtepunten

Duik in unieke cenotes Duik in zoet en zout water! Witte zandstranden en kristalhelder water Ook geschikt voor snorkelen! Ontdek plaatselijke culturen
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen