BVI (Britse Maagdeneilanden)

De Britse Maagdeneilanden staan bekend om hun turquoise wateren, witte zandstranden en weelderige groene bergen. Duiken rond de Britse Maagdeneilanden stelt dan ook zeker niet teleur. Met grootse scheepswrakken, onderzeese bergen, gekleurde koraaltuinen en zandbodems is elke duik een groots avontuur gevuld met ontdekkingen en mooie verhalen. Het hele jaar door kan je duiken rondom de Britisch Virgin Islands en is de kans dat je verpleegsterhaaien, adelaarsroggen, kreeften, karetschildpadden en mogelijk zeepaardjes en dolfijnen spot, heel groot. Wil je nou een bultrug of stierhaai tegenkomen dan heb je de meeste kans in de periode december tot mei.

 

De meeste duiken rond de Britse Maagdeneilanden worden gemaakt per liveaboard. Deze liveaboard neemt je mee naar de mooiste eilanden en de meest indrukwekkende duikgebieden waar je enkel met de boot kan komen. Hier geniet je naast duiken van het prachtige uitzicht over de azuurblauwe zee terwijl je geniet van een heerlijk hapje en een drankje op het bovendek, of terwijl je even helemaal bijkomt in het bubbelbad op het zonnedek. 


Eén van ’ s werelds beste scheepswrakduiken maak je op het wrak van de RMS Rhône dat voor het aanliggende Salt Island ligt, dit is een absoluut hoogtepunt. Ook de onderzeese berg Blonde Rock is een echte aanrader. Verder zijn mooie koraaltuinen, overzeese bergen, canyons en zandbodems een fractie van wat je allemaal tegenkomt rond de Britse Maagdeneilanden. 

 

Algemene informatie 

De Britse Maagdeneilanden - oftewel de BVI - is een Brits overzees gebied dat bestaat uit 50 kleine eilanden en cays en vier grote eilanden genaamd: Virgin Gorda, Jost van Dyke, Anageda en Tortola. In Tortola ligt tevens ook de hoofdstad van de Britse Maagdeneilanden, Road Town. De eilandengroep maakt deel uit van de Antillen in het Caribisch gebied en ligt ten oosten van Puerto Rico. Door het klimaat liggen de temperaturen het gehele jaar tussen de 25°C en 30°C. De beste tijd om hier op vakantie te gaan is echter van januari tot en met april. In deze maanden heb je namelijk de minste kans op orkanen en geniet je van de fijnste temperaturen. De Britse Maagdeneilanden staan samen met de Amerikaanse Maagdeneilanden bekend als de Maagdeneilanden. Zij vormen het noordoostelijke uiteinde van de Grote Antillen.

Lees meer
Liveaboards in de BVI De liveaboard neemt je mee naar de mooiste eilanden en de meest indrukwekkende duikgebieden waar je enkel met de boot kan komen. Geniet van het prachtige uitzicht over de azuurblauwe zee terwijl je geniet van een heerlijk hapje en een drankje op het bovendek, of terwijl je even helemaal bijkomt in het bubbelbad op het zonnedek.
Liveaboard Routes in de BVI Waar de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee elkaar scheiden vind je de prachtige Britse Maagdeneilanden, een duikbestemming die zonder twijfel een plekje verdient op je bucket list.
Offerte Aanvragen