St. Eustatius


St. Eustatius telt meer dan 30 duikplekken. De uitgestrektheid en diversiteit van het rif is nergens ter wereld zo groot als bij St. Eustatius. Het kent een onvoorstelbare variëteit aan vissen en plantensoorten. Naast de schoonheid van de onderwaterwereld zijn het met name de wrakken van eeuwenoude handelsschepen die een even mysterieuze als onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op duikers over de hele wereld. De rijke biodiversiteit, variërend van nieuwsgierige schildpadden tot scholen tropische vissen, maakt elke afdaling in de diepte een magisch avontuur.

 

Het water rond St. Eustatius in de Caräibische Zee is niet alleen helder, maar ook warm, waardoor duikers zich comfortabel en ontspannen voelen. De duikgemeenschap op het eiland is vriendelijk en gastvrij, met lokale duikcentra die ervaren gidsen bieden die je veilig door de onderwaterwereld leiden.

 

Algemene informatie

Het eiland St. Eustatius (of Statia) is grotendeels begroeid met doornig struikgewas. Op de hellingen van de krater van The Quill groeit een tropisch regenwoud met veel bloemen en planten. Net als op Saba komen hier ook opvallend veel geiten voor. Verder zijn er verschillende hagedissoorten en vele tropische vogelsoorten, waaronder de typische witte 'tropical birds'. St. Eustatius kent geen lange witte zandstranden maar beschikt over twee kleine zandstranden bij Oranjebaai en Lynch Beach en een zwart lavastrand bij Zeelandia Beach. Net als op Saba zijn op St. Eustatius wandelroutes uitgezet naar de kraters van de twee uitgedoofde vulkanen.

 

St. Eustatius maakt samen met Saba en St. Maarten deel uit van de Bovenwindse eilanden. Hier vind je geen casino's of grote hotelketens, maar rust en puur natuur. St. Eustatius staat ook wel bekend als 'The Golden Rock’ vanwege haar rijke historie als handelscentrum in de 18e eeuw. Tegenwoordig is de rust op het eiland teruggekeerd, maar er zijn nog vele overblijfselen zoals de oude handelsgebouwen en de vele forten die nog aan deze welvarende tijd doen terugdenken." St. Eustatius is 24 vierkante kilometer groot en is het meest zuidelijk gelegen eiland van de Bovenwindse eilanden.

Lees meer
Duikresorts op Statia Spannende diepe duiken, historische en moderne wrakken, prachtig koraalrif en begroeide lavastromen zorgen voor een oneindige hoeveelheid aan mogelijkheden.
Offerte Aanvragen