Seychellen

Het kristalheldere water rond de Seychellen is de thuisbasis van meer dan 1000 soorten vis en 300 soorten koraal! Direct langs de zandstranden, waar diverse schildpadsoorten hun eieren leggen, zwemmen vissen langs de mooiste riffen, koraalwanden, pilaren, wrakken en kloven. Onderwaterwezens die je tegen kunt komen zijn onder andere murenes, koraalduivels, inktvissen, vleermuisvissen, anemoonvissen, barracuda’s, lipvissen en kogelvissen. De walvishaai wordt met enige regelmaat gesignaleerd tussen de indrukwekkende atollen. Ook leven er diverse haaisoorten in de Seychellen. Rond de buitenste eilanden kun je zelfs tijgerhaaien en hamerhaaien spotten! Daarnaast is de duivelsrog met een spanwijdte van wel zeven meter een indrukwekkende verschijning.

 

Duik tussen granietrotsen bedekt met schelpen, harde en zachte koralen bij “The Inner Islands”. Een groot deel van de onderwaterwereld hier wordt bewoond door maanvissen, vlindervissen, octopussen, koraalduivels en bidsprinkhaankreeften. Maar ook groter leven, zoals roggen, witpunt-, zwartpunt- en grijze rifhaaien worden hier gespot. Schildpadden zie je bijna gegarandeerd tijdens iedere duik. Ook voor wrakliefhebbers zijn de Seychellen geschikt. Het Ennerdale wrak is een Britse tanker dat in de jaren zeventig is gestrand op de rotsen in de buurt van Mahé. Het wrak is de thuisbasis van murenen, schorpioenvissen, adelaarsroggen, koraalduivels en scholen met ontelbaar veel fuseliers, barracuda’s, enkele haaien en gigantische baarzen.

 

Algemene informatie

De Seychellen is een archipel in de Indische Oceaan en ligt ten noorden van Madagaskar. Net als onder water, zijn de Seychellen ook boven water de moeite waard. Mahé, Praslin en la Digue zijn de drie grootste en meest bezochte eilanden. De ruim 115 omliggende eilanden zijn door hun beschermde status prachtige natuurgebieden. Naast een ideale duiklocatie en de parelwitte zandstranden met palmbomen vind je op de Seychellen een overvloed aan bijzondere dieren. Voorbeelden zijn vele vogels en de Seychelse reuzenschildpad die nergens ander voorkomt. Daarnaast zijn er gezellige markten met mooie souvenirs en speelt muziek en kunst een belangrijke rol op de eilanden.

Lees meer
La Digue Van ongerepte koraalriffen en kleurrijke vissen tot rifhaaien en schildpadden. De bijna 20 duikstekken liggen op een steenworp afstand. Ook voor snorkelaars is hier genoeg te ontdekken!
Mahe Met koraal bedekte granieten hellingen en indrukwekkende structuren gevormd door gigantische rotsblokken, rond Malé en vooral bij duikhoofdstad Beau Vallon is de onderwaterwereld verrassend divers.
Praslin De mooiste stranden van de wereld, een palmenbos dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat én schitterende snorkel- en duikmogelijkheden rond het Curieuse Marine National Park. Wat wil je nog meer?
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Liveaboards in de Seychellen Varen rond de Seychellen op een prachtig luxe en romantisch zeiljacht terwijl het helderblauwe water onder je kabbelt en er prachtig gekleurde honingzuigers voor je zingen tijdens het eten. Duik met hamerhaaien en witpuntrifhaaien, spot karetschildpadden en steenvissen en wordt verliefd op het paradijselijke landschap.
Liveaboard Routes in de Seychellen Zeg jij adelaarsroggen, dolfijnen, walvishaaien, murenen, inktvissen, stierhaaien, hamerhaaien en tijgerhaaien? Dan zeggen wij Seychellen! Beleef het heldere en warme water van de Indische Oceaan het gehele jaar door en geniet van de mooiste zonsondergangen zoals alleen Afrika die heeft.
Offerte Aanvragen