El Hierro

El Hierro biedt geweldige duikplekken met bijzonder onderwaterlandschap. Het kleinste en meest zuidwestelijke Canarische eiland heeft verschillende goede duikstekken met een fantastisch zicht! De zeebodem is enorm divers, doordat het landschap gevormd is door vulkanische activiteit. Rotsformaties, pieken, drop-offs, grotten en tunnels zal je hier veelvoudig terugzien! Een diepte van meer dan 300meter vind je al op kleine afstand van de kustlijn. Tussen de rotsen zit dichte begroeiing wat zorgt voor vele schuilplaatsen en resulteert in de diversiteit van dieren en planten! De vele spleten en holen verbergen kreeften, garnalen, zeepaardjes, anemonen, sponzen en verschillende koralen!

 

Wanneer je in het kristalheldere water duikt, zal je vooral veel tonijnen, papegaaivissen, tandbaarzen, vijlvissen, trekkersvissen, octopussen, roggen, engelhaaien en verschillende murenes tegenkomen. In bepaalde seizoenen worden er ook tijgerhaaien, manta’s, walvishaaien, dolfijnen en schilpadden gespot rond El Hierro!

 

Algemene informatie El Hierro

Het kleinste en meest zuidwestelijke eiland van de Canarische Eilanden is El Hierro. Net als de andere Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan is ook El Hierro bergachtig en beschikt het eiland over zeer hoge kliffen. Op het eiland zijn zo’n 500 vulkanen te vinden, waarvan de meeste aan de zuidkant van het eiland. Dit zijn de meeste vulkanen op een Canarisch Eiland. Door het subtropische steppeklimaat zijn er het hele jaar door hoge temperatuur en weinig regenval. Dit biedt een bijzondere, natuurlijke omgeving. Doordat het eiland onder toeristen nog een aardige onbekendheid heeft, biedt El Hierro de meeste flora en fauna van de Canarische Eilanden. Dit maakt het eiland dan ook perfect voor natuurliefhebbers, rustzoekers en duikers!

 

Neem ook eens een kijkje bij een van de andere Canarische Eilanden zoals Tenerife, Gran Canaria of Fuerteventura!

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: El Hierro

Prijs
Prijs Vertrekdatum Sterren A/Z alfabetisch
Accommodatie
Apartamentos Restinga
Canarische Eilanden, El Hierro
  • Gelegen in een rustig dorpje
  • Een top bestemming voor natuurliefhebbers
  • Duiken met Extra Divers
  • Duikstekken op 10-30 minuten varen
Apartamentos Restinga zijn simpel ingerichte appartementen met een fantastische ligging nabij de duikschool van Extra Divers.
8 jun. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
484,59
bekijk
1 van 1 getoond

Hoogtepunten

Duikvakantie dicht bij huis Perfecte combinatie van boven & onderwater! Kristalhelder water met veel zicht Grote scholen vis Maak duiken in een krater!
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen