Liveaboards in Costa Rica

Het tropische eilandreservaat Cocos (Isla del Coco) ligt in de oostelijke Stille Oceaan op ongeveer 550 kilometer ten zuidwesten van Cabo Blanco, Costa Rica. Een robuust en prachtig eiland dat wereldberoemd werd vanwege de explosie van onderwaterleven. Het eiland heeft een oppervlakte van slechts 24 vierkante kilometer en wordt omringd door diepe wateren met contrastromingen. Die voedselrijke stromingen trekken massa's pelagische vis naar Cocos, waaronder grote populaties hamerhaaien, roggen en dolfijnen.

 

Door het adembenemende onderwaterleven hoort Cocos Island in de top 10 van beste duikbestemmingen ter wereld! De grote pelagische soorten zijn hier in overvloed aanwezig, waaronder ook de grootste scholen hamerhaaien ter wereld. Maar ook veel kleine kleurrijke vissoorten en één van de meest uitgebreide en rijke riffen van de zuidoostelijke Stille Oceaan vind je rond Cocos. Het rijke koraalrif, de vulkanische tunnels, grotten, massieven en diepere wateren rond Cocos Island zijn de thuisbasis van meer dan 30 soorten koraal, 60 soorten schaaldieren, 600 soorten weekdieren en meer dan 300 soorten vissen. Hiervan zijn grote populaties geelvintonijnen, reusachtige manta's, zeilvissen en haaien. Andere grote zeedieren zijn walvishaaien, bultrugwalvissen, grienden, tuimelaars en zeeleeuwen. Ook jacks, tonijn, marlijn, Creoolse vis, reuze murenen, zeilvissen, groene schildpadden en octopussen vertoeven hier graag.

 

Cocos Island ligt dicht bij de evenaar, wat resulteert in wisselvallig weer. Het klimaat van het eiland is vochtig en tropisch met een gemiddelde jaartemperatuur van 23 °C. Gemiddeld valt er zo'n 7000 millimeter neerslag per jaar. Neerslag wordt het hele jaar door afgewisseld met zon, wat echter geen invloed heeft op het duiken. Voor rustiger water is december tot mei de beste periode, maar het regenseizoen van juni tot december trekt juist massa's groot wild aan! De zichtbaarheid wordt niet beïnvloed door de regenval en kan wel 25 meter zijn. De watertemperatuur schommelt tussen de 24 °C en 30 °C, maar kan sterk variëren en daalt soms tot 6 °C als gevolg van thermoclines.

 

De enige personen die op Cocos Island leven zijn de Costa Ricaanse Park Rangers. Bezoekers hebben toestemming van de eilandrangers nodig om voet aan wal te zetten, maar eenmaal aan land wordt een wandeling naar de top van het eiland beloond met spectaculaire uitzichten over de oceaan. Als het weer het toelaat, kunnen de gasten ook genieten van een duik in een van de vele watervallen.
 

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: Liveaboards in Costa Rica

Prijs
Prijs Vertrekdatum Sterren A/Z alfabetisch
Aanbieding
Diving World Selectie
Populaire Bestemming
Liveaboard
Nautilus Explorer
Costa Rica, Liveaboards in Costa Rica
  • Beroemde liveaboard van de Nautilus-vloot
  • Socorro en Guadalupe cruises
  • Zeer ervaren bemanning en duikgidsen
De Nautilus Explorer is een luxe safari boot met een hoog service niveau. Ga kooiduiken met de Witte Haai bij Guadalupe Island, geniet van de gracieuze manta’s en dolfijnen bij Socorro Island of laat
19 aug. 2024 (7 dagen reis)
Liveaboard
Verplichte kosten in NL
cruise only per persoon
1.672,-
cruise + vlucht
2.686,97
bekijk
19 - 24 aug. 2024
5 nachten
Route

vanaf

1.672,-
cruise + vlucht p.p.
2.686,97
16 van 29 plekken vrij
arrow
24 aug. - 2 sep. 2024
9 nachten
Route

vanaf

4.534,-
cruise + vlucht p.p.
5.263,82
3 van 29 plekken vrij
arrow
3 - 13 sep. 2024
10 nachten
Route

vanaf

4.830,-
cruise + vlucht p.p.
5.509,82
5 van 29 plekken vrij
arrow
Aanbieding
Diving World Selectie
Populaire Bestemming
Liveaboard
Cocos Island Aggressor
Costa Rica, Liveaboards in Costa Rica
  • Verblijf op een luxe jacht
  • Profiteer van heerlijk gevarieerde menu’s
  • Bezoek Manuelita waar je manta’s en witpunthaaien kan spotten
Dit luxe jacht heeft als thuishaven Puntarenas te Costa Rica en neemt je mee op avontuur naar de beste duikplekken rondom Cocos Island bezocht door walvishaaien, adelaarsroggen en marlijnen. Bezoek Manuelita waar je manta’s en witpunthaaien kan spotten of eilanden als Bird Island, Dirty Rock en Big Dos Amigo’s waar je tussen de kreeften, gemarmerde sidderroggen, murenen en hamerhaaien zwemt.
19 apr. 2025 (12 dagen reis)
Liveaboard
Verplichte kosten in NL
Liveaboard Region Packages
cruise only per persoon
4.758,-
cruise + vlucht
5.761,88
bekijk
19 - 29 apr. 2025
10 nachten
Route

vanaf

4.758,-
cruise + vlucht p.p.
5.761,88
14 van 22 plekken vrij
arrow
25 jun. - 5 jul. 2024
10 nachten
Route

vanaf

6.532,-
cruise + vlucht p.p.
7.609,02
1 van 22 plekken vrij
arrow
7 - 17 jul. 2024
10 nachten
Route

vanaf

6.203,-
cruise + vlucht p.p.
7.633,80
7 van 22 plekken vrij
arrow
2 van 2 getoond

Hoogtepunten

Een van de TOP duikbestemmingen ter wereld Grote scholen vis Perfect voor stromingsduiken Haaien, manta's, bultrugwalvissen en walvishaaien! MUST voor echte duikliefhebbers!
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen