Cabilao

Cabilao is een ontspannen eiland aan de westkust van Bohol en weg van de typische toeristische hotspots, met geweldige duikplekken rondom het eiland.

 

Het eiland heeft witte zandstranden, een natuurreservaat en twee mariene parken. Het is de thuisbasis van het enige natuurlijke meer van Bohol, Lake Lanao, dat ook dienst doet als klein vogelreservaat. Er zijn vijf dorpen op Cabilao, bevolkt door ongeveer 3.500 inwoners die overleven van de visserij, het toerisme, de kleine landbouw en het weven van tassen. Vanaf Tagbilaran is het 1 uur rijden naar Mocpoc Pier, Loon en vervolgens 20 minuten met een kraanboot naar Cabilao.

 

De meeste afstanden op het eiland Cabilao zijn vrij kort, je kunt ze gemakkelijk lopen. Het gebrek aan wegen betekent ook dat alles op het eiland per banca moet worden aangevoerd: bouwmaterialen, hout, voedsel (behalve lokaal gevangen vis) en, tijdens periodes van droogte, mineraalwater om te drinken en zoet water om te douchen.

 

Cabilao is de perfecte plek om het rustig aan te doen, gecombineerd met duiken van wereldklasse. Pygmee-zeepaardjes, beestjes en harde en zachte koralen van verschillende soorten hebben dit eiland tot een must-see gemaakt, vooral voor duikers. Momenteel zijn er rond het eiland twee beschermde mariene gebieden (no-take zones).

 

Deze wateren hebben sterke stromingen die indrukwekkende zachte koralen voeden. Geweldige muurduiken met grote gorgonenwaaiers en een goed macroleven met dwergzeepaardjes, hengelaarsvissen en veel naaktslakken die zich tussen de koralen verstoppen. De echte attractie hier zijn echter de scholende Hamerhaaien die zich tussen december en april verzamelen.

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: Cabilao

Prijs
Prijs Vertrekdatum Sterren A/Z alfabetisch
Accommodatie
Polaris Beach and Dive Resort
Filipijnen, Cabilao
  • Overnacht in een boomhut in een kokospalm!
  • Eiland ver weg van massatoerisme
  • Geschikt voor beginnende als ervaren duikers
Polaris Beach and Dive Resort ligt op Cabilao Island en biedt een ontspannende en duikgeoriënteerde bestemming voor natuurliefhebbers en duikers!
4 mrt. 2025 (9 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
958,83
bekijk
1 van 1 getoond

Hoogtepunten

Meer dan 20 duikstekken! Kom weinig mensen tegen tijdens de duik! Groot en klein onderwaterleven! Eiland voor rust en ontspanning
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen