Oman

Duiken wordt steeds populairder in Oman, vooral sinds het land is opengesteld voor toeristen. De onderwaterwereld van de Indische Oceaan is dan ook nagenoeg onaangetast en door het voedselrijke water is het zeeleven erg divers. De mooiste duiken maak je van oktober tot mei, want dan is de zee kalmer en warmer. Misschien wel het mooiste duikgebied van Oman is Salalah in het zuiden. De ongerepte kust hier heeft veel mooie baaien en strandjes. Tijdens de zomer ontstaan er onder water zogenaamde kelpwouden die later weer verdwijnen. In korte tijd kun je hier dan ook twee totaal verschillende duiken maken. Bij de spot Mirbat duik je naar met koraal bedekte rotsen, murenen, octopussen, haaien, schildpadden en soms zelfs dolfijnen. Andere mooie duiken maak je bij de Daymaniyat-eilanden ten noorden van hoofdstad Muscat. Rond de rotsachtige eilanden liggen koraalriffen en het is tevens een broedplaats voor schildpadden. Roggen en rifhaaien laten zich hier ook graag zien.

 

Algemene informatie

Het Sultanaat Oman ligt aan de zuidoostkust van het Arabisch Schiereiland. De Verenigde Arabische Emiraten scheiden het grootste deel van Oman van het meest noordelijke puntje, Musandam. Sinds 1970 is het land open voor buitenlandse toeristen. Oman is daardoor op veel fronten gemoderniseerd, maar niet zijn authenticiteit verloren. Overal in Oman vind je sporen van de jarenlange zeehandelstraditie. De indrukwekkende archeologische vindplaatsen Bat, Al Khoetm en Al Ayn staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Net als de ruïnes van het lemen fort in de Bahla Oase. Wie denkt dat Oman één grote zandbak is heeft het mis. Naast schitterende wadi’s vind je in het land ook groene heuvels, de watervallen van Dhofar, het Hajar gebergte en parelwitte stranden. Bijzondere dieren die in Oman leven zijn de Oryx-antilope, het Arabische luipaard en de Arabische thargeit.

Lees meer
Muscat In de hoofdstad van Oman vind je een mooie combinatie van een oude havenstad én een moderne metropool. Luier op het strand, flaneer over de boulevard of bezoek één van de gigantische moskeeën.
Salalah Salalah is de groene tuin van het zuiden mét heerlijke stranden. Tijdens de moesson wordt het woeste landschap omgetoverd tot een tropische, groene oase met watervallen, mango- en palmbomen.
Sifah Geniet van een heerlijke duik- én relaxvakantie. Prachtig gelegen tussen de witte zandstranden, turquoise zee én het indrukwekkende Hajar gebergte is het in Jebel Sifah een oase van rust.
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Liveaboards in Oman Voor de Jacques-Yves Cousteaus in de dop zijn liveaboard duikvakanties in Oman de place to be. Door de vele onontdekte duiklocaties vol ongerept onderwaterleven en alle rust door weinig toerisme is dit de ideale locatie om op ontdekkingstocht te gaan.
Liveaboard Routes in Oman Ontdek al het moois dat de Arabische Zee te bieden heeft middels een duikcruise in Oman. Spot bultrugwalvissen, vleermuisvissen en manta’s. Duik over waanzinnige koraalriffen, in grotten en bezoek het ss City of Winchester wrak bij Hallaniyyah.
Offerte Aanvragen