Ambergris Caye

Ambergris Caye is het grootste eiland van Belize en een topduikbestemming. Slechts een paar meter uit de kust ligt hier het grootste koraalrif van Noord- en Zuid-Amerika in de Caräibische Zee, een natuurlijk wereldwonder. Ambergris Caye is ook de thuisbasis van het Hol Chan Marine Reservaat, Shark Ray Alley en nog veel meer duikstekken met kloven, tunnels, grotten en koraaltuinen. De kust is aangenaam bezaaid met steigers, strandbars en duikcentra, die duiktochten naar de verschillende duikstekken bieden.

 

Algemene informatie

Ambergris Caye, op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Yucatan, is het grootste eiland van Belize. San Pedro is de enige stad op het eiland met een fantastische, authentiek Caribische sfeer en geweldige lokale eetgelegenheden. De plaatselijke bevolking duidt het hele eiland aan met de naam San Pedro. De geplaveide straten van het bruisende San Pedro zijn versierd met souvenirwinkels, boetieks, bars, cafés en restaurants. De eilandbewoners zijn voornamelijk van Maya-Spaanse afstamming en spreken zowel Engels als Spaans.

 

De Latin en Reggae klanken in combinatie met de vriendelijkheid van de mensen maken een wandeling door de stad een aangename ervaring. De losse en eenvoudige levensstijl van het eiland, de spectaculaire duikenmogelijkheden, de romantische volle manen en adembenemende zonsondergangen, de zandstranden en een kledingvoorschrift van blote voeten, T-shirts en korte broeken, maken San Pedro en Ambergris Caye tot... La Isla Bonita!

 

Ben jij een ervaren duiker en wil jij meer ontdekken van de onderwaterwereld van Belize? Overweeg dan ook eens een liveaboard! Je waant je op een varend hotel, terwijl je de mooiste onderwatertaferelen ontdekt.

Lees meer
0 van 0 getoond

Hoogtepunten

Ontdek The Great Blue Hole Duikstekken voor alle niveaus Ook geschikt voor snorkelen! Barrièrerif met prachtig koraal Witte zandstranden en kristalhelder water
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen