Azoren

De rijke onderwaterwereld is de belangrijkste reden voor een paar mooie duiken in het diepe. Ieder seizoen is er onder water weer wat anders te zien. Zo kun je in de lente de mooiste nachtduiken maken en is de zomer populair vanwege grote blauwe haaien en manta’s. De water temperatuur varieert van zo’n 20 °C in april tot 26 °C in augustus. De Azoren is de perfecte bestemming voor een duikvakantie niet al te ver van huis. Zonder massa’s andere toeristen geniet je van rust en ruimte. Tussen het duiken door ontdek je de woeste landschappen boven water en spot je walvissen en dolfijnen. Door de hoge concentratie walvisachtigen, heb je grote kans er enkele in het wild te spotten.

 

Algemene informatie

Middenin de Atlantische Oceaan liggen negen bewoonde eilanden die samen de Azoren vormen. Deze Portugese archipel ligt ruim 1000 kilometer ten westen van het vasteland en door het ontbreken van massatoerisme ook wel “De laatste verborgen schat van Europa” genoemd. São Miguel, Santa Maria en Formigas liggen het dichtst bij het vasteland van Europa. Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial vormen de centrale groep en voor Flores en Corvo moet je nog westelijker zijn. Door het constant milde klimaat en de vulkanische oorsprong van de eilanden vind je er veel groene bergen. Het hoogste punt is de top van de Pico (2351 meter), op het gelijknamige eiland. De Azoren zijn een walhalla voor liefhebbers van walvissen en dolfijnen. Ook echte actievelingen kunnen hier hun hart ophalen. Wandel door prachtig groene nationale parken, fiets langs helderblauwe meren en zeil langs de verschillende eilanden.

 

Wil je graag blijven genieten van de Portugese sferen, maar dit iets verder opzoeken? Kijk dan eens naar een duikvakantie naar Madeira!

Lees meer
Horta Faial, hoofdstad van de eiland Horta in de Azoren is de perfecte bestemming voor een duikvakantie niet al te ver van huis.
Pico Het landschap van Pico is al net zo indrukwekkend als de onderwaterwereld: Pico is het ideale eiland voor duikers, natuurliefhebbers en avonturieren.
Santa Maria Vele duikstekken, fantastische zicht, grote en klein zeebewoners: Santa Maria is een geweldige duikbestemming voor iedereen!
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Sao Miguel Rondom 'het groene eiland ' ligt een diversiteit van onderwaterstructuren, maar boven water kijk je je ogen uit!
Liveaboards in de Azoren Optimaal genieten van jouw duikvakantie tijdens een liveaboard reis in misschien wel de mooiste duikbestemming van Europa: de Azoren. Duik tussen de haaien, bewonder de walvishaaien en snorkel met nieuwsgierige dolfijnen. Dit alles vanaf het duikjacht in de prachtige Atlantische Oceaan.