Azoren

Duikvakantie Azoren

De rijke onderwaterwereld is de belangrijkste reden voor een paar mooie duiken in het diepe. Ieder seizoen is er onder water weer wat anders te zien. Zo kun je in de lente de mooiste nachtduiken maken en is de zomer populair vanwege grote blauwe haaien en manta’s. De water temperatuur varieert van zo’n 20 °C in april tot 26 °C in augustus. De Azoren is de perfecte bestemming voor een duikvakantie niet al te ver van huis. Zonder massa’s andere toeristen geniet je van rust en ruimte. Tussen het duiken door ontdek je de woeste landschappen boven water en spot je walvissen en dolfijnen. Door de hoge concentratie walvisachtigen, heb je grote kans er enkele in het wild te spotten.

 

Duiken azoren

Middenin de Atlantische Oceaan liggen negen bewoonde eilanden die samen de Azoren vormen. Deze Portugese archipel ligt ruim 1000 kilometer ten westen van het vasteland en door het ontbreken van massatoerisme ook wel “De laatste verborgen schat van Europa” genoemd. São Miguel, Santa Maria en Formigas liggen het dichtst bij het vasteland van Europa. Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico en Faial vormen de centrale groep en voor Flores en Corvo moet je nog westelijker zijn. Door het constant milde klimaat en de vulkanische oorsprong van de eilanden vind je er veel groene bergen. Het hoogste punt is de top van de Pico (2351 meter), op het gelijknamige eiland. De Azoren zijn een walhalla voor liefhebbers van walvissen en dolfijnen. Ook echte actievelingen kunnen hier hun hart ophalen. Wandel door prachtig groene nationale parken, fiets langs helderblauwe meren en zeil langs de verschillende eilanden.

 

De Eilanden van de Azoren

De negen eilanden van de Azoren – São Miguel, Santa Maria, Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico, Faial (Horta), Flores en Corvo – hebben elk hun eigen unieke charme en duikmogelijkheden. São Miguel, het grootste eiland, is beroemd om zijn thermale bronnen en kratermeren, terwijl Pico bekend staat om zijn gelijknamige berg, de hoogste in Portugal. Faial met hoofdstad Horta trekt duikers aan met zijn blauwe hortensia's en rijke mariene biodiversiteit. Elk eiland biedt een andere duikervaring, waardoor duiken rond de Azoren een gevarieerd en boeiend avontuur is.

 

Beste duiklocaties Azoren

  1. Princess Alice Bank

Een van de beroemdste duiklocaties rond de Azoren is Princess Alice Bank, gelegen ten zuidwesten van Pico. Deze afgelegen onderzeese berg is wel 500 meter diep. Het heldere water en de sterke stromingen trekken grote pelagische soorten aan, waaronder mantaroggen, tonijnen en barracuda's. Princess Alice Bank is een wereldberoemde locatie voor het spotten van scholen mantaroggen, die vaak nieuwsgierig om duikers heen cirkelen.

 

  1. Formigas en Dollabarat Reef

Formigas en Dollabarat Reef, gelegen tussen São Miguel en Santa Maria, zijn andere topduiklocaties. Deze afgelegen riffen bieden onderwaterlandschappen met steile wanden en spectaculaire drop-offs. Duikers kunnen hier genieten van een overvloed aan zeeleven, waaronder grote scholen vissen, adelaarsroggen, en soms zelfs hamerhaaien. De heldere wateren bieden uitstekende zichtbaarheid, waardoor dit een perfecte plek is voor onderwaterfotografie.

 

  1. Blue Sharks bij Faial

Voor avontuurlijke duikers is een excursie om blauwe haaien te spotten een onvergetelijke ervaring. Deze tochten vertrekken meestal vanuit Faial en brengen duikers naar diepe wateren waar blauwe haaien, en soms ook makohaaien, veel voorkomen. Onder begeleiding van ervaren gidsen kunnen duikers deze dieren van dichtbij bewonderen in hun natuurlijke habitat.

 

  1. Vila Franca do Campo Islet

Vila Franca do Campo Islet, voor de kust van São Miguel, biedt een unieke duikervaring. Deze oude vulkanische krater, nu een beschermd natuurreservaat, vormt een natuurlijk zwembad met een rijke biodiversiteit. De kalme wateren maken het een ideale plek voor beginnende duikers en snorkelaars. Het is een perfecte locatie om verschillende soorten rifvissen, octopussen en murenen te observeren.

 

Wil je graag blijven genieten van de Portugese sferen, maar dit iets verder opzoeken? Kijk dan eens naar een duikvakantie naar Madeira!

Lees meer
Horta Faial, hoofdstad van de eiland Horta in de Azoren is de perfecte bestemming voor een duikvakantie niet al te ver van huis.
Pico Het landschap van Pico is al net zo indrukwekkend als de onderwaterwereld: Pico is het ideale eiland voor duikers, natuurliefhebbers en avonturieren.
Santa Maria Vele duikstekken, fantastische zicht, grote en klein zeebewoners: Santa Maria is een geweldige duikbestemming voor iedereen!
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Sao Miguel Rondom 'het groene eiland ' ligt een diversiteit van onderwaterstructuren, maar boven water kijk je je ogen uit!
Liveaboards in de Azoren Optimaal genieten van jouw duikvakantie tijdens een liveaboard reis in misschien wel de mooiste duikbestemming van Europa: de Azoren. Duik tussen de haaien, bewonder de walvishaaien en snorkel met nieuwsgierige dolfijnen. Dit alles vanaf het duikjacht in de prachtige Atlantische Oceaan.
Offerte Aanvragen