Griekenland

Griekenland staat veelal bekent om zijn afwisselende natuur, warme mensen, een rijke cultuur, heerlijk eten, zonnig klimaat en natuurlijk de kristalheldere zee met vele eilandjes. Juist deze wateren rond de eilandenwereld heeft veel te bieden: spectaculaire steile muren, kleurrijke grotten, adembenemende kloven en talloze duikwrakken. De azuurblauwe wateren van de Egeïsche en Ionische zee herbergen echt een schat aan mysterieuze duikstekken, wachtend om ontdekt te worden! Het water in Griekenland kenmerkt zich door een buitengewone helderheid en het onderwaterleven in is meer dan de moeite waard voor diegenen die er oog voor hebben. Er zijn verschillende soorten duiken die je kunt maken: oppervlakkig of juist diep, stroomduiken of ontspannen duiken. Met een uitstekend zicht tot zo’n 40 meter en veel rust op de duikstekken, ben je verzekerd van fantastische duiken!

 

Er bestaat een grote variëteit: je vindt er zowel grotten, muren en riffen als mooie rotsformaties. Er zijn ontelbare wrakken, archeologische parken en een rijke vegetatie met o.a. zeebloemen en anemonen. Ook de fauna kent een grote variëteit: van sponzen en reuze schelpen, zeesterren en octopus tot grote scholen vis en muren vol met kreeft en garnaaltjes. ’s Nachts kun je kleine scholen inktvis en reuze Morenen aantreffen. De veelzijdigheid van zowel het leven boven water als de prachtige onderwaterwereld maakt Griekenland de perfecte bestemming! Of je op je vakantie alleen maar wilt duiken of ook wil genieten van al het andere dat het land te bieden heeft, bij Griekenland vind je de combinatie voor de perfecte vakantie!

 

Algemene Informatie

Griekenland, gelegen in Zuidoost-Europa, is een land doordrenkt van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Met een rijke erfenis die teruggaat tot de oudheid, is Griekenland de bakermat van de westerse beschaving en heeft het een blijvende invloed gehad op kunst, filosofie, politiek en architectuur.

 

Griekenland wordt omringd door de Egeïsche, Ionische en Middellandse Zeeën, waardoor het een overvloed aan prachtige eilanden heeft, zoals Lesbos, Samos en Santorini. De witgekalkte huizen met blauwe koepels op de kliffen van Santorini zijn wereldberoemd.

 

Tegenwoordig is Griekenland een mix van oude tradities en moderne ontwikkelingen. Toeristen komen van over de hele wereld om te genieten van de zonovergoten stranden, de gastvrijheid van de bevolking en de unieke charme van dit historische land.

Lees meer
Lesbos Het duiken op Lesbos is niet alleen heel erg mooi, maar brengt ook een hele geschiedenis met zich mee!
Samos Rondom dit prachtige eiland duik je naar een heldere onderwaterwereld met felgekleurde koralen en verschillende vissoorten.
Santorini Duiken rond Santorini is uniek door de fantastische onderwaterlandschappen die ontstaan zijn door een vulkaanuitbarsting 3600jaar geleden!
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie