Lesbos

Lesbos is een zeer geliefd vakantie eiland. Naast de rijke geschiedenis en interessante cultuur, heeft het eiland ook veel natuur en vooral een rijke onderwaterwereld. Duiken op Lesbos is een adembenemend avontuur. Het duiken op Lesbos is niet alleen heel erg mooi, maar brengt ook een hele geschiedenis met zich mee. Zo zie je onderwater een prachtig lava rif die al meer 20miljoen jaar oud is! De onderwaterwereld is ook heel divers. Aan de zuidkant van het eiland vind je vele grotten en een minder diep gelegen wrak. Terwijl je aan de andere kant juist diepe wrakken vindt, sommige zelfs al zo vergaan dat het schip zelf niet meer te zien is. Op verschillende duikstekken zijn ook oude serviesstukken te vinden, variërend van scherven tot aan hele potten.

 

Het onderwaterleven is al net zo variërend als de omgeving. Rond de noordkant van het eiland ligt een rotsige bodem, waar pinakels uitsteken. Hier worden vaak verschillende grote vissen en grotere vissoorten gespot, maar ook rode sponzen en verschillende soort nudibranches. Aan de zuidelijke kant van het eiland duik je vaker naar zachte, felgekleurde koralen en gele sponzen.

Lees meer
0 van 0 getoond

Hoogtepunten

Duikvakantie dicht bij huis Geschikt voor wrakduiken Duik rond grotten, spleten en inhammen! Grote variatie aan onderwaterleven! Kraakhelder water vol koraal
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies