Canico

Duiken rond Caniço is populair bij duikers van over de hele wereld. De onderwaterwereld is echt prachtig en de reuze zeebaarzen zwemmen vaak een stukje met je mee. Daarnaast zijn ook makrelen en barracuda’s te zien in deze wateren! Er wordt veel gedoken in het Garajau Partial Nature Reserve. Dit reservaat ligt langs de kust tussen Funchal en Caniço. Zowel de zee als de onbewoonde eilandjes behoren tot het nationaal park sinds 1986. Met unieke duikcondities, fantastische biologische schatten en buitengewoon helder water, genieten duikers van elke nationaliteit van deze duikstek!

 

algemene informatie

Aan de zuidkust van Madeira ligt het pittoreske dorpje Caniço. Het dorpje is gebouwd tegen een heuvel en daardoor geniet je van spectaculaire uitzichten over het landschap en de oceaan. Caniço heeft een gezellig dorpsplein, klein kerkje en een wandelboulevard met winkeltjes en restaurant. De typische levendigheid van een dorp en de prachtig kust, maken Caniço tot een echt vakantieoord! 

 

De omgeving van Caniço is rustig met veel begroeiing, welke zich uitstekend leent voor het maken van indrukwekkende wandelingen. Ook de kust is prachtig om te zien, zo wordt de rotsachtige kustlijn afgewisseld met kleine strandjes. Vooral het Roca Mar strand en het Lido Galomar strand zijn bekent in deze omgeving. Op zo’n 10 minuten rijden van Caniço ligt de hoofdstad Funchal. De prachtige baai van Funchal beschikt over warm water vanuit de Atlantische Oceaan en is omgeven door hoge, groene bergen en diepe valleien. Als je er even op uit wilt is een trip naar Funchal een echte aanrader. De diversiteit aan ontspanningsmogelijkheden, culturele gebouwen en uitgaansgelegenheden creëert een fantastische sfeer. 

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: Canico

Prijs
Prijs Vertrekdatum Beoordeling A/Z alfabetisch
Accommodatie
Galomar Hotel
Portugal, Madeira, Canico
  • Gelegen op een indrukwekkende klip aan zee 
  • Prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan 
  • Duikbasis is bereikabaar via de strandlift 
  • Beste duikbasis in het Atlantische gebied! 
  • Walvissen spotten
Hotel Galomar ligt op een indrukwekkende klif aan zee en biedt daardoor schitterend uitzicht over de Atlantische Oceaan. Duiken doe je bij Manta.
21 nov. 2024 (9 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
815,42
bekijk
1 van 1 getoond

Hoogtepunten

Kristalhelder water met veel zicht Maak duiken in een National Park Spot walvissen en dolfijnen! Duikstekken voor alle niveaus Geschikt voor wrakduiken
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies