Bonaire

Duikvakantie bonaire

Bonaire is een klein Caribisch benedenwinds eiland, welke buiten de orkaanzone valt. Hierdoor blijft het koraal intact en blijft het van zeer hoge kwaliteit. Vandaar dat eigenlijk alle wateren rond Bonaire onder het National Marine Park vallen. Zo kunnen de koralen ook niet worden beschadigt door de duikers. Het zicht onder water is op sommige plekken zelfs meer dan 19 meter! Door het kristalheldere water, de grote hoeveelheid riffen en duikplekken staat Bonaire bekend als “Divers Paradise”. Tijdens je duikvakantie kun je kiezen uit een verblijf in een van de duikresorts op Bonaire, of een van de luxe villa's op Bonaire. Met gezellige Caribische sfeer, vriendelijke bevolking en enorme gastvrijheid van het eiland, voel je je meteen thuis. 

 

Duiken op Bonaire

Bonaire is dé ideale bestemming voor kantduikliefhebbers! Rondom het eiland liggen felgele stenen die kantduiklocaties aanduiden. Hier kun je rustig het water ingaan naar een prachtige duikstek zonder deze te beschadigen. Ook om de duikstek zonder te beschadigen te verlaten ligt er een steen met het woord “exit” erop. Zo blijven alle prachtige duikstekken onaangetast! Rondom Bonaire zijn zo’n 90 duikstekken te vinden, waarvan zeker de helft vanaf de kant te bereiken is!

 

Tijdens het duiken op Bonaire zul je enorm veel diversiteit tegenkomen onderwater. Zo spot je vaak papegaaivissen en vlindervissen, maar ook baarzen, makrelen en grondels zijn vaak te zien. Daarnaast zijn de wateren rond Bonaire ook huis voor zeeschildpadden, adelaarsroggen en zeekomkommers én met een beetje geluk kom je zelfs manta’s, dolfijnen, of haaien op Bonaire tegen!

 

Kantduiken op Bonaire

Met je eigen pick-up truck rijd je over het eiland opzoek naar de mooiste duikstekken voor geweldige kantduiken. Zo bepaal je zelf waar en wanneer je gaat duiken. Parkeer je truck in de buurt van een felgele steen en duik gemakkelijk naar de pure koraalriffen van Bonaire. Onder andere onze partner Buddy Dive Resort Bonaire heeft hier speciale drive & dive pakketten voor!

 

Beste reistijd Bonaire

Bonaire is een eiland waar de temperatuur gedurende het jaar heerlijk tropisch blijft! Het gehele jaar is er wel zon te vinden, de warmste maanden zijn dan ook van juni tot en met oktober. De temperaturen kunne dan wel oplopen tot ver in de 30 graden!  De maanden januari tot en met maart hebben de koelste temperaturen. Denk hierbij aan zo'n 25 graden. Ook voor een 'zomerse winter' kun je dus heerlijk vertoeven op Bonaire!

 

Klinkt dit je goed in de oren? Vergeet dan ook zeker geen kijkje te nemen bij buurland Aruba en Curacao! Ook hier kun je het gehele jaar door genieten van heerlijke tropische temperaturen én kleurrijke duikstekken!

Lees meer
Duikresorts op Bonaire Bonaire is een echte duikbestemming! Meer dan de helft van de vakantiegangers komt om te duiken. Daardoor heeft Bonaire ook geweldige hotels, resorts, guesthouses en lodges, speciaal ingericht voor duikers.
Villa's op Bonaire Geniet van rust, de zon en de allermooiste duikstekken rond het eiland terwijl je verblijft in één van de heerlijke villa's. Hier kun je helemaal ontspannen!
Offerte Aanvragen