Mexico Caribische Kust

Duikvakantie in Mexico: Yuctan

De duikomstandigheden rond Yucatán zijn geweldig. De watertemperatuur is gemiddeld 27 °C, het zicht tussen de 20 en 40 meter en voor de kust vind je het een na grootste koraalrif ter wereld! Een walhalla voor duikers dus. De beste bestemming voor een duik onder water is het eiland Cozumel. Trek je wetsuit aan en duik naar gezonde riffen met veel zacht koraal, sponzen en onderwaterleven. Rond Cozumel maak je vooral diepe stromingsduiken met een lichte tot sterke stroming. Het zicht rond het eiland kan wel oplopen tot 75 meter! Drijf langs de mooiste koraalmuren in het Marine Park of zwem door de Palancar grotten en tunnels.

 

Diversiteit is het sleutelwoord van Cozumel! In het kanaal van Yucatán, de zee tussen Cuba en Yucatán, kun je meer relaxte stromingsduiken maken. De grote kans op ontmoetingen met schildpadden, adelaarsroggen, murenen, pijlstaartroggen, barracuda’s, kreeften en krabben maken de duiken compleet. Bijzonder in Yucatán zijn de zogenaamde cenotes, een soort onderwatergrotten. Miljoenen jaren geleden was het schiereiland één groot koraalrif. Door het terugtrekken van de oceaan is er een ondergronds grottenstelsel ontstaan dat later is volgelopen met zoet water. Duiken in zo’n cenote is een ervaring die je niet mag missen. Vooral het heldere water, de stalagmieten en stalactieten en het bijzondere lichtinval zorgen voor een bijzondere duik.

 

Algemene informatie

Yucatán is een schiereiland in Mexico, dat op zijn beurt een van de grootste landen van Latijns Amerika is. De enorme veelzijdigheid op het gebied van cultuur én natuur maakt de regio een populaire vakantiebestemming. Ook voor duikers heeft Yucatán veel te bieden. Van een duik in een van de bijzondere cenotes tot Caribische stekken rondom Playa del Carmen en Cozumel.

 

Of je nu langs de kleurrijke straten van Playa del Carmen slentert of relaxt op een strand in Tulum, overal proef je de diversiteit die deze regio te bieden heeft. Dus, als je ooit zin hebt in een mix van Europese vibes en Latijns-Amerikaanse passie, dan is de Caribische kust van Mexico absoluut een must-visit bestemming. ¡Vamos a la playa!

 

Naast de Caräibische kust heeft Mexico ook een Pacifische kust waar je mooie duiken kunt maken. Neem dus zeker een kijkje bij de Pacifische Kust van Mexico!!

Lees meer
Cozumel Een exotische bestemming met duikstekken voor duikers van ieder niveau, dat is Cozumel. Het water is kraakhelder, je vindt er schitterende koraalmuren en zwemt door diverse grotten en tunnels.
Playa del Carmen Turquoise zee, witte zandstranden en wuivende palmen, Playa del Carmen is op en top vakantie! Naast de relaxte sfeer is het ook een levendige badplaats met veel restaurants, bars en winkeltjes.
Tulum Eén van de hoogtepunten van een duikvakantie naar Tulum zijn de spectaculaire en geheimzinnige cenotes. Een unieke ervaring met zeer helder water, stalactieten, stalagmieten en andere grote formaties.
Meer dan 25 jaar actief Klantbeoordeling 5,4/6 ANVR & SGRz lid Grootste aanbod Beste prijs garantie
  • Meer dan 25 jaar actief
  • Klantbeoordeling 5,4/6
  • ANVR & SGRz lid
  • Grootste aanbod
  • Beste prijs garantie
Xcalak Spot bultkoppapegaaivissen, vele soorten haaien, roggen, schildpadden, zeekoeien en zoutwater krokodillen rondom de maagdelijke riffen, uitgestrekt over wel meer dan 900 vierkante kilometer!
Offerte Aanvragen