Santa Maria

Santa Maria is een waar cadeau voor elke duiker en wordt niet voor niets beschouwd als één van de mooiste duiklocaties van heel Europa. Met een ongelofelijke verscheidenheid aan onderwaterflora en –fauna en een boven- en onderwater temperatuur waar je zomerhart sneller van gaat kloppen. Door de vele duikstekken die het eiland kent, is er van alles te zien aan onderwaterleven. Ook door het fantastische zicht tot wel 40 meter, is Santa Maria een geweldige duikbestemming. 

 

Naast murenen, kleurrijke vissen, mantaroggen, barracuda’s en als je geluk hebt de bijzondere maanvis, kan je hier ook de aller grootste vis van heel de wereld spotten, namelijk de walvishaai. Dit prachtige dier waant zich - voornamelijk tussen mei en oktober - een weg in het kraakheldere water door de Atlantische Oceaan omringd door tonijnen en loodsmannetjes. Santa Maria is niet de enige plek om de walvishaai te spotten in de Azoren, maar wel de locatie die het meest door ze bezocht wordt en dus de meeste kans biedt om ze te zien. Maak kennis met deze grote vriendelijke reuzen tijdens een bootduik of zelfs vanuit de kust. Deze ervaring wil je echt niet missen!

 

Algemene informatie

Santa Maria is een van de kleinste eilanden van de Azoren, en behoort samen met Sao Miguel en de Formigas Islets tot de Oriëntaalse Groep van de Azoren. Deze groep ligt het dichtst bij het vasteland van Europa. De eerste indruk van het kleine, charismatische eiland Santa Maria is er één van rust en vrede. Met haar unieke en gevarieerde landschap, gele zandstranden, rijke historie en verrassende architectuur ga je hier een heerlijke tijd tegemoet! Santa Maria bestaat uit twee contrasterende delen; de vlakke en droge zuidwestelijke helft van het eiland met het historische dorp Vila do Porto dat dateert uit de 15e eeuw en de gevarieerde, heuvelachtige oostelijke helft met de bergpiek Pico Alto (590 meter). Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland! 

 

Verspreid over het eiland zijn vele interessante voorbeelden te vinden van het bouwkundig erfgoed dat de geschiedenis van het eiland en de Azoren markeert. Zo vind je op Santa Maria veel kerken, kloosters en kapelletjes, forten, oude herenhuizen en historische monumenten van grote culturele waarde. Van bijzonder architectonisch belang zijn de witte huizen met hun markante witte schoorstenen, met name de ronde en slungelige die oprijzen uit een afgeplatte piramide. Deze schoorstenen hebben een kantachtige afwerking, die de oorsprong van de eerste kolonisten uit de Algarve verraad.

 

Wil je een van de andere eilanden van de Azoren ontdekken? Neem dan ook eens een kijkje bij Horta, Sao Miguel of Pico!

Lees meer

DE BESTE DUIKVAKANTIES: Santa Maria

Prijs
Prijs Vertrekdatum Sterren A/Z alfabetisch
Accommodatie
Colombo Hotel
Portugal, Azoren, Santa Maria
  • Gelegen aan de rand van de hoofdstad
  • Op slecht 10 minuten gelegen van de bergen en het strand
  • Duikcentrum gevestigd in het hotel
  • Kom oog in oog met de walvishaaien en de blauwe haai!
Eenvoudig hotel met zwembad en wellnessvoorzieningen. Een goede uitvalsbasis voor schitterende duiken rond Santa Maria.
9 okt. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
430,57
bekijk
Accommodatie
Charming Blue
Portugal, Azoren, Santa Maria
  • Een ruim prachtig zwembad!
  • Kom tot rust in de jacuzzi!
  • Veilig duiken met Duikcentrum Haliotis
Charming hotel met super restaurant. Een goed locatie en top duikcentrum!
9 okt. 2024 (8 dagen reis)
Internationale retourvlucht
Transfer
Accommodatie
Verplichte kosten in NL
Vanaf prijs per persoon
937,50
bekijk
2 van 2 getoond

Hoogtepunten

Duikvakantie dicht bij huis Geschikt om het gehele jaar te duiken! Perfecte combinatie van boven & onderwater! Spot walvissen en dolfijnen! Duikstekken voor alle niveaus
OFFERTE AANVRAGEN gratis en vrijblijvend vakantieadvies!
Vragen? Onze duikreis specialisten staan voor je klaar!
Persoonlijk advies
Andre
Saskia
Maaike
Sharon
Lisanne
Meral
Gioia
Meriam
Michelle
Persoonlijk advies
Offerte Aanvragen